Bitlis'te Karla Mücadele İl Özel İdare Yetililerini Çileden Çıkardı

Aşırı karla mücadeledeki imkansızlıklar Bitlis İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Yanık'ı çileden çıkardı.

Bitlis'te Karla Mücadele İl Özel İdare Yetililerini Çileden Çıkardı
Ağlama kertesine geldiğini belirten Yanık, 'Kime ne anlatacağımı ben bilemiyorum. Yarabbi sen bana yardım et. Başbakanımızın haberi olsa işimiz çok daha kolay olacak diye zannediyorum. 'dedi.

'Tıkanmış durumdayız, hastalarıma ulaşamıyoruz. 'diyen Mehmet Yanık, şantiyedeki araçların mazot olmadığı için çalışamadığını, makine ve maddi kaynağa ihtiyaçları olduğunu vurguladı. Yanık, aşırı kar yağışının mücadeleyi güçleştirdiğini, kar temizleme aracının bir saatte 100 metre yol açamadığını, 30'u hariç bütün köy yollarının kapalı olduğunu vurguladı.

Yanık, 'Şu anda biz hiç karla mücadele yapmamış gibi 19 Şubat 2012 tarihi itibariyle tekrar 3 bin kilometreye yakın yol ağımızın hepsiyle alakalı karla mücadeleye şu an başlamış bulunuyoruz. Bitlis 'te köy ve mezra ile birlikte 630 yerleşim alanı bulunmakta. Hiç karla mücadele yapmamış gibi 30 köyümüz hariç bütün köylerimiz kapalı, bunu nasıl yapacağımı vatandaşı nasıl rahatlatacağımı bilemiyorum. 'diye konuştu.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Yanık, 'Söyleyecek kelimem yok. Az önce neredeyse ağlayacaktım. Şaka demiyorum. Mutki'deki hiçbir köye ulaşamıyorum. Hizan'daki hiçbir köyden haberim yok. Sesimi kime duyuracağım ben bilemiyorum. Elektrik direğine mi çıkayım ben bilemiyorum? Şu an tıkanmış durumdayız. Hastalarıma ulaşamıyorum. Hayvanlar var yemleri bitmiş, 60 mezraya yakın. Bize durumu bildiriyorlar ben onlara ulaşamıyorum, şantiyeme yakıt gönderemiyorum. Şantiyedeki araçlarım çalışamıyor çünkü yakıtları yok. Karayolları kapalı, benim yollarım kapalı, nasıl mücadele edeceğimi bilemiyorum. 'ifadelerini kullandı.

Bitlis İl Özel İdare ekipleri, zor şartlara rağmen elinden gelen gayreti gösteriyor. Ekipler, Bitlis 'te merkeze bağlı Küllüce köyünde kalp krizi geçiren 76 yaşındaki Sadettin Taş 'ı 6 metrelik kar yığınını açarak Bitlis Devlet Hastanesi'ne yetiştirdi.