78'liler Bir Araya Geldi

78'liler Derneği Kayseri Şubesi yemekli toplantıda bir araya geldi.

78'liler Bir Araya Geldi
78'liler Derneği Kayseri Şubesi Taç Düğün Salonu'nda düzenlenen yemekli organizasyonda bir araya geldi. Yemeğe Emek Partisi Kayseri Şubesi, İşçi Kültür Evi, Alevi Kültür Merkezi, CHP Melikgazi ilçe örgütü, Sağlık Emekçileri Sendikası Kayseri Şubesi, Kamu Emekçileri Sendikası Kayseri Şubesi, Halkların Demokratik Kongresi başta olmak üzere çok sayıda STK ve partinin temsilcileri ile üyeleri katıldı.

Siyasi nedenlerden dolayı çoğu yurt dışına gitmek zorunda kalmış ya da Kayseri'den ayrılmış olan katılımcıların türküler eşliğinde coştuğu gece, 78'liler Derneği Kayseri Şube Başkanı Tayfun Ceyhan'ın açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında Kayseri'nin sol siyasi tarihinden söz eden Ceyhan, 68 kuşağının bayrağını alan 78'liler olarak, 68'li ağabeylerinden çok şey öğrendiklerini söyledi.

Kendileri gibi çok sayıda insanı Kayseri'den gitmek zorunda bırakan olaylara da değinen Ceyhan, 78'liler Derneği'nin kuruluş nedenini zamanın nesnel koşullarına bağladı.Ceyhan'ın ardından Devrimci 78'liler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Aysun Cerek konuştu. “Federasyonumuzun ve emek demokrasi güçlerinin kurum ve kuruluşlarıyla devam eden 12 Eylül rejimini teşhir ve yargılama mücadelesi mahkeme salonlarında da, Ankara adliyesi önünde de devam edecektir.” diyen Cerek, 4 Nisan günü 12 Eylül ile hesaplaşılması gerektiğini düşünenleri Ankara Adliyesi'ne davet etti.

Cerek “Dava açılmıştır ama eksiktir. Faşist harekete dahil unsurlar, yaptıkları katliamlardan dolayı yargılanmaları gerekirken, iddianame tarafından karıştır-barıştır mantığı ile değerlendirilmesi kabul edilemez. Devrimci 78'liler Federasyonu hem sokakta hem mahkemede davaya müdahildir.” dedi.

Konuşmaların ardından Çıra Sanat Atölyesi müzik grubu mini konser verdi. Katılımcılar solist Mikail Aslan'ın seslendirdiği türküler ile eğlendiler.
Kaynak: İHA