Eskişehir Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, Orman Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Üyeleri İle Bir Araya Geldi

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü Mihalıççık’ta bulunan Orman Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ve Muhtarlarla bir araya gelerek 2011 yılının bir değerlendirmesini yaptı.

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, Orman Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
Çatacık Orman tesislerinde yapılan yemekli toplantıya Yalımkaya, Otluk, Çalkaya, Ağaçhisar, Hamidiye ve Ömerköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri yöneticileri ile bazı köy muhtarları katıldı.Toplantıda bir konuşma yapan Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere orman köyleriyle iç içe bir yaşam sürdürdüklerini belirterek köylülerimizin verimli çalışmaları sayesinde Mihalıççık Orman işletmesinin kârını 10 kart artırdığını söyledi.

Çok kaliteli sarıçam ormanlarına sahip Mihalıççık ilçesindeki orman köylerinin tek geçim kaynağının ormancılık işleri olduğunu belirten Bölge Müdürü Mere, 'Personelimiz ve köylülerimiz uyum içinde çok verimli bir yıl geçirdiler. Ürettiğimiz tomruk, tel direk ve sanayi hammaddesi olan odunlarımız büyük rağbet görmekte. 2011 yılında 6 orman köyü kooperatifi üyelerine çalışanlarımıza 3 milyon lira işçilik ücreti ödedik. Yine de orman köylülerimiz milli gelirden en az pay alan kesimdir ' dedi.Söz alan bazı kooperatif başkanları da orman işçiliğinin ağır olduğundan bura rağmen emeklerinin karşılığını tam alamadıklarını söylediler.Ayrıca balıkçılara olduğu gibi kendilerine de ucuz mazotta verilmesini isteyen başkanlar, Kooperatif üyeleri her şeye rağmen yinede orman teşkilatına minnettar olduklarını belirttiler.
Kaynak: İHA