Aziziye, Kentsel Dönüşüm De Dev Adımlar Atıyor

Aziziye Belediyesi kentsel dönüşümde attığı dev adımlarla Erzurum’un cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Aziziye, Kentsel Dönüşüm De Dev Adımlar Atıyor
300 yıla aşkın tarihi bulunan Gezköy 'de 300 dönüm alanı vatandaşı mağdur etmeden Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile birlikte kamulaştıran belediye, Ilıca Eski Mahalle 'de ikinci etap çalışmalarını sürdürüyor. Ilıca Eski Mahalle 'de 40 dönümlük alanı kapsayan birinci etapta 320 konutun yüzde 90 fiziki gerçekleşmesi sağlanırken, bu yılın haziran ayında konutlardan hak sahibi olanlara anahtar teslimi yapılacak. 25 Milyon TL kamulaştırma bedeli bulunan Eski Mahalle ikinci etaptaki 90 dönümün çalışmalarına başlayan belediye, TOKİ 'den gelen 2 Milyon TL 'yi hak sahiplerine dağıtarak, tapu devirlerini almaya başladı.

320 KONUT, HAZİRAN AYINDA TESLİM


Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Uyguladığımız kentsel dönüşüm projeleriyle ilçemizi bir çekim merkezi haline getirmenin gayretindeyiz.” dedi. Erzurum 'un batıya açılan kapısı olan Aziziye 'nin şehrin vizyon ilçesi olacağına dikkat çeken Başkan Fatih Cengiz, “Ilıca ve Gezköy kentsel dönüşüm projeleriyle her yönden modern bir ilçe oluşturmanın gayretindeyiz. Ilıca Eski Mahalle 'de 320 konutta yüzde 90 fiziki gerçekleşme sağlandı. Bu konutlarda 45 hak sahibi bulunurken, diğer konutları da ikinci etapta kullanmayı planlıyoruz. İnşallah haziran ayında bu konutların teslimi yapılacak.” dedi.

ILICA 'DA İKİNCİ ETAP ÖDEMELERİ BAŞLADI

Ilıca 'da 25 milyon TL kamulaştırma bedeli bulunan 90 dönümlük ikinci etap için de çalışmalara zaman kaybetmeden başladıklarının altını çizen Başkan Cengiz, “Buradaki hemşehrilerimizle yaptığımız görüşmelerden güzel sonuçlar alıyoruz. İstişare toplantıları neticesinde yüzde 65 'lik bir muvafakat imzası almış bulunuyoruz. TOKİ 'den ilk etapta gelen 2 Milyon TL de hak sahiplerine verildi. Ekibimizle birlikte bizim ortaya koyduğumuz samimiyet, TOKİ 'nin desteği, hemşehrilerimizin özverisi ve fedakarlığıyla inşallah Ilıca 'nın da çehresini değiştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

GEZKÖY 'DE TEMELLER BAHARA ATILIYOR

Gezköy 'de 300 dönümlük alanın kamulaştırmasının tamamlandığını hatırlatan Başkan Cengiz, ihale sürecinin devam ettiğini ve bahar sezonunda temellerin atılmasının planlandığını ifade etti. Gezköy 'ün ilçe için atılmış tarihi adımlardan biri olduğuna vurgu yapan Başkan Cengiz, “Buradaki hemşehrilerimizle yaptığımız istişare toplantılarının sonucunda 300 dönümlük alanın kamulaştırmasını yaptık. 25 Milyon TL hak sahiplerine ödeme yapıldı. Erzurum 'un girişine yakışır, kupon bir projenin temeli bahar sezonunda atılacak. Aziziye her yönüyle Erzurum 'un vizyon bir ilçesi haline geleceği gibi, görsel estetiği ile de örnek bir yaşam merkezi olacaktır.” diye konuştu.Başkan Cengiz, projelerine desteklerinden dolayı Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ 'a, Erzurum Milletvekillerine, TOKİ Başkanlığına ve tüm çalışanlarına teşekkür etti.
Kaynak: İHA