MİT'çileri ifadeye çağıran savcı görevden alındı

MİT'çileri ifadeye çağıran savcı Sadrettin Sarıkaya soruşturmadan alındı. Sarıkaya'nın yerine özel yetkili savcılar İsmail Işık ve Adem Özcan görevlendirildi.

MİT'çileri ifadeye çağıran savcı görevden alındı
KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu 5 MİT mensubunu ifadeye çağıran soruşturma savcısı Sadrettin Sarıkaya dosyadaki görevinden alındı.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da ifadeye çağırıldığı soruşturma dosyasının, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya'dan alındığını bildirdi.

Özel Yetkili Savcı Sadrettin Sarıkaya'nın yerine İbrahim Işık ve Adem Özcan görevlendirildi. Bilal Bayraktar'ın ise soruşturma dosyasındaki görevi devam ediyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, Sarıkaya ' nın yerine iki özel yetkili savcı dosyada görevlendirildi. KCK soruşturmasına savcılar İsmail Işık ve Adem Özcan görevlendirildi. Özel yetkili savcı Bilal Bayraktar ' ın ise soruşturma dosyasındaki görevi devam ediyor. Bundan sonra KCK soruşturmasını savcılar Bilal Bayraktar, İsmail Işık ve Adem Özcan yürütecek. Sarıkaya ' nın dosyadaki görevinden alınmasının nedenine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

SORGUDA ÖĞRENDİ

Savcı Sarıkaya, KCK soruşturması dosyasındaki görevinden alındığı bugün Beşiktaş ' taki İstanbul Adliyesi ' nde öğrendi. Bir soruşturma kapsamında bazı şüphelilerin ifadesini almak için adliyede bulunan Sarıkaya, dosyadaki görevinden alındığını ' sorgu ' arasında öğrendi.

İLK AÇIKLAMA

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da ifadeye çağrıldığı soruşturma dosyasından alınmasına ilişkin sorular yönelttiği Sarıkaya, “Başsavcının takdiridir” karşılığını verdi.

“Size haksızlık mı oldu?” diye sorulan Savcı Sadrettin Sarıkaya, “Yapacak bir şey yok. Görevimizi yaptık” dedi.

Bu kararın ne zaman alındığı da sorulan Sarıkaya, “Bugün alınmış bir karar” karşılığını verdi.

Savcı Bilal Bayraktar'ın KCK soruşturmadaki görevi ise sürüyor.

ÜÇ AYDIR BEŞİKTAŞ ADLİYESİ'NDE

Özel Yetkili Savcı Sarıkaya, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar ile birlikte KCK soruşturmasını yürütüyordu. Savcı Sarıkaya ismi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Tanre ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'i ifadeye çağırması ile gündeme geldi. MİT'çilerin ifadeye çağrıldığı, daha sonra 4'ü hakkında yakalama kararı çıkarıldığı süreçte Özel Yetkili Savcı Bilal Bayraktar bir seminere katıldığı için görevli olarak Kolombiya'da bulunuyordu.

Konya ' nın Çumra Hâkimliği ' nden 2005 ' de Adalet Müfettişliği ' ne atanan Sadrettin Sarıkaya, 2011 ' de de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ' na atandı. Sarıkaya daha sonra özel yetkili savcı olarak Beşiktaş ' taki İstanbul Adliyesi ' nde görevlendirildi. Yaklaşık 3 aydır Beşiktaş ' taki İstanbul Adliyesi ' nde görev yapan Sarıkaya KCK soruşturmasını yürütüyor.

3 EMNİYET MÜDÜRÜNE ATAMA

Görevden alınan emniyet müdürlerinin yeni yerleri belli oldu.

İçişleri Bakanlığı kararı ve İstanbul Valiliği tebliğiyle hafta içi görevden alınan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün Emniyet Genel Müdürlüğü Emniyet Kontrol Komuta Merkezi'ne, İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan'ın Ankara İstihbarat Daire Başkanlığı emrine, Mart 2011'de görevden alınan Ali Fuat Yılmazer'in ise Ankara Polis Akademisi'ne atandığı belirtildi.

İstanbul İstihbarat Şubeden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olan Yılmazer, Ergenekon operasyonlarını başlatmış ve birçok operasyonda görev almıştı.