'Suriye'nin Yarısı Esed'in Kontrolünde Değil'

Özgür Suriye Ordusu Komutanı Albay Riyad El Esad, Suriye topraklarının yarısına yakınının Devlet Başkanı Beşşar Esed'in kontrolünde olmadığını söyledi.

Yönetim karşıtı gösterilerin ve şiddet olayları artarak devam ettiği Suriye'de Özgür Suriye Ordusu ile Suriye güvenlik güçleri arasında Şam'ın banliyölerinin yanı sıra Humus, İdlib ve Dera gibi kentlerde zaman zaman yoğun çatışmaların yaşandığı haberleri geliyor. Özgür Suriye Ordusu Komutanı Esad da Suriye topraklarının yarısına yakınının Beşşar Esed'in kontrolünde olmadığını söyledi.

El Arabiya televizyonuna konuşan Albay El Esad, "Yaklaşık olarak Suriye topraklarının yarısı Esed'in kontrolünde değil. Özgür Suriye Ordusu da her hangi bir bölgeye tam olarak kontrolü altına almış değil. Çünkü Suriye ordusunun ağır silahlarla saldırarak büyük yıkıma sebep olabilir. Bu da sivil kayıpları ve zararları artırması endişesine neden oluyor" diye konuştu.

Albay Asad, bir kaç gün önce yaptığı açıklamada da Suriye yönetimine karşı sürprizlerinin olduğunu, Esed yönetimini devirmeye kararlı olduğunu söylemişti.