Kanala Düşen Karacalardan Üçü Doğaya Salındı, Biri Tedavi Altına Alındı

Çorum'un Dodurga ilçesinde, Hidro Elektrik Santrali (HES) inşaatı kanalına düşen 4 karacadan 3'ü doğaya yeniden salınırken, ayağı kırılan bir karaca ise tedavi altına alındı.

Kış mevsimi dolayısıyla bölgede yem bulmakta zorlanan ve yerleşim alanlarına inen 4 karaca, Dodurga ilçesinde yapımı devam eden HES inşaatının kanalına düştü. İnşaatta çalışan işçiler tarafından fark edilen karacalar, kanaldan çıkartılarak ilk tedavisi yapıldı. Kanaldan çıkartılma esnasında ayağı kırılan karacalardan birinin, veterinerler tarafından tedavi altına alındığı öğrenildi. Durumu iyi olan 3 karaca ise beslendikten sonra doğaya salındı.

Konuyu yakından takip eden Orman ve Su İşleri Müdürü Mahmut Temel, ayağı kırık olan karacanın durumunun iyi olduğunu, yürümeye başladığı zaman da doğaya salınacağı bilgisini verdi. Karacaların, yoğun geçen kış aylarından dolayı yerleşim alanlarına indiğini belirten Temel, yabani hayvanların bulunduğu bölgelere yem bırakıldığını aktardı. Karaca sayısının son zamanlarda arttığını belirten Temel, gelecek yıllarda Çorum'un çevresinde çok sayıda karacanın görülebileceğini aktardı.