Sinop Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Saraçoğulları Açıklaması

Sinop Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erol Saraçoğulları, Sinop'ta ipek böceği yetiştiriciliği için ilk adımı attıklarını bildirdi.

Saraçoğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinop'un Dikmen ilçesi Yaykın köyünde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün önderliğinde Kozabirlik ile ipek böceği yetiştiriciliği yapılacağını belirtti.

Kozabirlik yetkilileri Mehmet Sönmez ve Ahmet Genç tarafından köylülere ipek böceği ve dut yetiştiriciliği hakkında eğitim verildiğini söyleyen Saraçoğulları, ''İlimizde ipek böceği yetiştiriciliği için ilk adımı attık. İlk etapta 6 bin dut fidanı, 100'er adet olacak şekilde üreticilere ücretsiz olarak dağıtılacak. İlerleyen tarihlerde diğer köylerden gelen talepleri de değerlendireceğiz'' dedi.

Dikmen'in ipek böceği ve ürünleri üretimi açısından uygun bir yerleşim yeri olduğunu vurgulayan Saraçoğulları, şunları kaydetti:

''Osmanlı döneminden beri yetiştiriciliği yapılan ipek böcekçiliğinin, yaygınlaşmasını sağlayarak yeni bir iş alanı ve istihdam yaratılmasına katkı sağlamayı umuyoruz. Bölgede ipek böcekçiliği ve dut ağacı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ile gençlerin ilgileneceği, sahipleneceği yeni bir iş alanı, istihdam yaratılmış olacaktır.''

Muhabir: Halit Gümüş / Fatma Kalay

Yayıncı: Dilek Sezen
Kaynak: AA