Gümüşhane’de “her Ev Bir Okul Her Veli Bir Öğretmen” Projesi Başladı

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan “Her Ev Bir Okul, Her Veli Bir Öğretmen” projesi başladı.

Gümüşhane’de “her Ev Bir Okul Her Veli Bir Öğretmen” Projesi Başladı
Proje kapsamında merkez ilçedeki 8 ortaöğretim okulunda okuyan 12. sınıf öğrencileri ve 12 ortaokulda okuyan 8. sınıf öğrencilerinin YGS ve Seviye Belirleme Sınavına hazırlanmaları için ihtiyaç duyabilecekleri tüm derslere ait konu anlatımlı kitaplar, soru bankaları ve yaprak testleri dağıtıldı.

Kız Teknik ve Meslek Lisesinde gerçekleştirilen materyal dağıtım töreninde öğrencilere seslenen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Mesut Olgun, merkez ilçede bulunan 12 ortaokul ve 8 lisedeki 500 öğrenciye yönelik olarak uygulanan projenin amacının ortaöğretim kurumlarına devam edecek olan öğrencilerin belirlenmesine yönelik olarak gerçekleştirilen Seviye Belirleme Sınavı ve Yüksek Öğretime devam edecek olan öğrencilerin belirlediği YGS ve LYS’nin hazırlık döneminde bulunan öğrencilere materyal ve etüt desteği sağlanarak akademik başarılarının artmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Olgun, oroje kapsamında desteklenen 500 öğrenciye sınavlara hazırlık aşamasında ihtiyaç duyacakları tüm eğitim materyallerin yanında YGS ve LYS sınavında başarılı olan öğrencilerimize ve ailelerine hediyede verileceğini ifade etti.

Proje ile ilgili değerlendirmede bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise şunları söyledi: “Ülkemizin geleceği sizlersiniz. Sizleri çok önemsiyoruz. Geleceğimizin çok iyi olmasını istiyoruz. Onun için sizlere yatırım yapıyoruz. Sizlerin iyi donanıma sahip olarak yetişmenizi arzu ediyoruz. Zirvede bulunan kişinin özelliklerini taşıyacaksınız. Bir mesleği icra edebilecek donanıma sahip olmalısınız. Her çocuk ailelerin göz bebeğidir, olmazsa olmazıdır. Anne ve babanın bütün gayreti sizin içindir. Sizlerin hiçbir eksiği olmasın diye gece gündüz çalışıyorlar. Bu kadar çaba gösteren anne ve babaya karşılığında ne vermeniz gerekiyor. Çalışarak güzel başarılar sağlamak. SBS sınavlarında ailelerinizin yüzünü güldürecek neticeler almalısınız. Öğretmenlerinizle birlikte ekip çalışması yapmanız için de öğretmenlerinizi görevlendiriyoruz. Çalışmamak için hiçbir engel olmuyor. Bütün engelleri kaldırıyoruz. Çevremizdekilere fırsat vermeden iyi yetişeceğiz. Sizlerin başarısı ailelerinizin mutluluğu demek olacaktır. İnşallah başarılı olursunuz.” dedi Her Ev Bir Okul Her Veli Bir Öğretmen Projesinden yararlanan Gazipaşa Ortaokulu öğrencilerinden Songül Balki de “Böyle bir projenin uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu proje sayesinde ihtiyaç duyduğumuz tüm dokümanlardan faydalanmamıza fırsat sağlanmış oldu. Çok çalışıp karşılığını başarı olarak vereceğiz.” diye konuştu.

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Şube Müdürü Murat Eskicioğlu, Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Onur Aydın, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA