Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, BM'nin artık barışı sağlayan bir kuruluş değil güçlünün elini daha rahat hale getiren kuruluş olduğunu ifade ederek, ''İsrail biliyor ki arkasında, BM'de dayısı var. 200'e yakın karar alınmış İsrail hakkında. Ne yaparsanız yapın, adam yoluna devam ediyor. Çünkü biliyor ki Güvenlik Konseyi'nde İsrail'e karşı bir yaptırım uygulanamaz. Dayısı ABD var ve veto ediyor'' dedi.

Kurtulmuş, Yalova'nın Armutlu ilçesindeki bir tatil köyünde düzenlenen AK Parti Yalova İl Başkanlığı Eğitim Semineri'nde, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 10 yıllık süreçte, kendi hikayesini oluşturduğunu ve kendi öyküsünü yazdığını ifade ederek, ülkenin kendisine telkin edilen birtakım şeylerin dışında, kendi programını uyguladığı için başarılı olduğunu söyledi.

Ekonomik krizin Avrupa'daki etkilerine işaret eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''Örneğin Avrupa'nın siyasi tarihinin aksine geçtiğimiz dönemde biliyorsunuz, iki Avrupa ülkesinde uluslararası finans kapitalizminin önemli güçleri ihtilal yaptılar. Bunlardan bir tanesi Yunanistan'dır. Yunanistan'da Papandreu seçilmiş bir adam, seçilmiş bir başbakan iş başından uzaklaştırılarak uluslararası tefeci kuruluşunun başkanını Yunanistan'a başbakan tayin ettiler. Aynı şekilde İtalya'da Berlusconi'yi görevden aldılar geçtiğimiz dönemde ve onun yerine de uluslararası tefeci kurumunun başını başbakan tayin ettiler. Diyeceksiniz ki bu oyunu Türkiye'de de yaptılar. Hatırlayacaksınız ki Türkiye'de de 2001 krizleri zamanında sayın Kemal Derviş'i uluslararası finans çevrelerinin adamı olarak Türkiye'ye neredeyse Başbakan yapmak üzereydiler. Çok şükür bu millet bu oyunu bozdu. Bu millet AK Parti'yi iktidara getirerek böyle bir oyununun Türkiye'de oynanmasına müsaade etmedi. Kamuoyunda o programın uygulanması için tekrar yolladılar. Uygulanması için zorladılar. Bir süre o program uygulandı. Mesela bunlardan birisi Türkiye Gelirler İdaresinin özelleştirilmesidir. IMF çok zorladı, ama AK Parti bunu yapmadı. 'Uygulamadı' derken bunu kastediyorum.''

-''Arkasında BM'de dayısı var''-

Kurtulmuş, BM'nin, uluslararası sorunların çözümündeki durumuna da değinerek, şöyle devam etti:

''BM artık barışı sağlayan bir kuruluş değil. Güçlünün elini daha rahat hale getiren kuruluştur. İşte görüyorsunuz İsrail, Gazze'de operasyonunu yaptı, 8 gün sonra operasyonlarda 175 kişi öldü. Bunlar içerisinde 3 aylık bebek, 85 yaşında nine var. Operasyonlarda bin 399 kişi de yaralandı. Bunların bir kısmı da ağır yaralı. Hiçbir şey olmuyor. İsrail biliyor ki arkasında BM'de dayısı var. 200'e yakın karar alınmış İsrail hakkında. Ne yaparsanız yapın, adam yoluna devam ediyor. Çünkü biliyor ki Güvenlik Konseyi'nde İsrail'e karşı bir yaptırım uygulanamaz. Dayısı ABD var ve veto ediyor. Geliyorsunuz Suriye'ye, adam her gün onlarca masum sivili öldürüyor, uçaklardan bomba atıyor. Tanklarla bomba atıyor. O da rahat. O da biliyor ki onun da BM'de dayısı var. Onu da Rusya koruyor. Böyle bir sistem devam edebilir mi- 5 tane ülke dünyayı istediği gibi yönetecek. 195 ülke de bakacak mı- Bu sistem devam etmez. Bu sistemin devam etmeyeceğine ilişkin sözcülüğü de Türkiye yapıyor Allah'ın izniyle.''

-''Önlükler, fukaralığı ve fakirliği kaldırmıyor''-

Okullardaki kılık kıyafet düzenlemesine yönelik eleştirileri de değerlendiren Kurtulmuş, Türkiye'de serbestlik getiren her şeyin yanında olduklarını, yasakların kalkmasında bu millet için fayda olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, ''Efendim, 'çocuklarımızın önlükleri milletimizin arasındaki sınıf farkını ya da gelir farkını gizliyor.' Hükümetlerin üzerine düşen var; olan şeyleri, birtakım örtülerle örtmek değildir. O kılık kıyafet, önlükler, fukaralığı ve fakirliği kaldırmıyor. Fakirliğin üstünü örtüyor. Biz o fukaralığın aslında bu memlekette hiç kalmaması için gayret gösteriyoruz ve inşallah bu memlekette hiç fukara çocuk kalmayacak'' ifadesini kullandı.

-Mısır'daki olaylar-

Mısır'daki olayları endişeyle takip ettiklerini de dile getiren Kurtulmuş, bütün Mısır halkının, bir araya gelerek ülkenin eski yönetimini görevden uzaklaştırdığını hatırlattı.

Kurtulmuş, Mısır'ın İslam dünyasının en önemli güçlerinden birisi olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Mısır'ın ayağa kalkması demek, İslam dünyasının şahsiyet bulması demektir. Mısır'da maalesef küresel güçlerin emrinden çıkmayan hatta ve hatta komşusu İsrail'in gölgesinden çıkamayan eski Mısır yönetimi, halkın eliyle bir tarafa bırakıldı. Şimdi Mısır'da halkın iradesiyle seçilmiş bir cumhurbaşkanı var. Halkın iradesiyle seçilmiş cumhurbaşkanının ve yönetimin ilerlemesini önlemek isteyen eski rejimin kalıntıları var. Özellikle eski rejim kalıntıları, bir takım vesayet düzeneklerini tekrar kurmak istiyorlar ve Mısır'ın tarih sahnesinde yeniden rol almasını engellemek istiyorlar. Biz Mısır ve bütün İslam ülkelerinde, bütün komşu ülkelerimizde halkın iradesine sonuna kadar saygılıyız. Mısır halkı, Mısırlılarındır. Suriye halkı Suriyelilerindir. Irak halkı Iraklılarındır. Bütün bu bölge halklarının kendi iradeleriyle ve rejimleriyle oluşturulması ve kendi iradeleriyle ayakta durabilecek bir güce kavuşabilmesi bizim hedefimizdir.''

Seminer programı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Muhabir: İsmail Ersan-Erhan Erdoğan/Haluk Yüksel

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA