Ukosb Başkanı Karahallı'dan Açıklama

Uşak Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, en geç 6 ay içerisinde genel kurula giderek müteşebbis heyeti lağvedeceklerini söyledi.

Karahallı, gazetecilere yaptığı açıklamada, UKOSB'de üretim ve istihdamı arttırmak amacıyla yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

UKOSB'nin 264 hektar alanda kurulu olduğunu, bölgede 195 firmanın üretim yaptığını ve 3 bin 500 kişinin istihdam edildiğini kaydeden Karahallı, ikinci tevsi alanını, büyük yatırımlar için kullanmayı planladıklarını belirtti.

UKOS'nin 1989 yılında kurulduğunu ve Uşak Valisi'nin başkanlık ettiği müteşebbis heyetin artık misyonunu tamamladığını ifade eden Karahallı, şunları kaydetti:

''Son birkaç yıldır UKOSB, ciddi aşama kaydetti.

Tıpkı tekstil organize sanayi bölgesinde olduğu gibi burada da yönetimi, tamamen sanayiciye devretmeyi planlıyoruz. Bunun için en geç 6 ay içerisinde genel kurula gidip müteşebbis heyeti lağvedeceğiz. Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda biz de üretim, istihdam ve ihracatımızı artırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.''

Muhabir: Soner Kılınç / Emre Umurbilir

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Kaynak: AA