İzmirli Hayırsever, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'ne 150 Bin Lira Tutarında Kuvöz, Perfüzyon, Solunum Cihazı İle Giyim Malzemesi ve Kumaş Yardımında Bulundu

İzmirli hayırsever, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'ne 150 bin lira tutarında kuvöz, perfüzyon, ventilatör ile giyim malzemesi ve kumaş yardımında bulundu.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Abdullah Taşyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu yapılanması kapsamında, hastaneleri bünyesine katılan Ege Doğum Ek Binası Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nin hayırsever katkısı ile tümüyle yenilendiğini söyledi.

Sağlık hizmetlerinin, devletin asli görevleri arasında yer aldığını, ancak hayırsever vatandaşların katkılarının, eksikliklerin giderilmesi noktasında büyük önemi bulunduğunu ifade eden Taşyurt, ''Yapılan bağış, hastanemizin kalbi ve en zayıf noktası olan yenidoğan yoğun bakım ünitesine çok büyük bir destek ve motivasyon kazandırdı'' dedi.

Hayırsever Sevgi Bağış'ın sağladığı desteğin, bugüne kadar hastaneye bugüne kadar kişisel olarak yapılmış en büyük yardım olduğunu dile getiren Taşyurt, şunları söyledi:

''Hayırsever Bağış, 5 kuvöz, 10 perfüzör , 1 solunum cihazı alarak hediye etti. Bizleri şaşırtan ve hastanemizin çok uzun zamandır aldığı en büyük bağış olan bu destek, çalışmalarımıza güç verecek. 14'ü kuvöz, toplam 21 yenidoğan yoğun bakım yatağı ile hizmet veriyoruz. İyileştirme gayretlerimize karşılık yapılan yardımlar bizi çok motive etti. Geçmişte, hastanemize 10-15 bin liralık bağışlar yapıldı. Ancak 150 bin lira civarında, piyasadaki firmalara bizzat ulaşarak, çok kısa sürede gerçekleştirilen bu bağış, bir ilk oldu. Aynı bağışçımız, ihtiyaç sahibi gebelerimiz ile bebeklerimiz tarafından kullanılabilecek kumaş, bebek ve gebe elbiseleri, battaniye ve perdelik kumaş bağışında da bulundu.''

-''Ayda yaklaşık 90 bebek yoğun bakıma ihtiyaç duyuyor''-

Taşyurt, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ege Doğum Ek Binası'nda günde ortalama 40 doğum gerçekleştirildiğini ve ayda 90'a yakın bebeğin yoğun bakım tedavisine ihtiyaç duyduğunu anlattı.

Yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde verilen hizmetin, bebeklerin gelecek yaşamını etkileyeceğine dikkati çeken Taşyurt, yapılan bağışın bu nedenle çok büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Yayıncı: A. Fatih Tekcan
Kaynak: AA