Hisarcık’ta Ebru Kursu Açıldı

Hisarcık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından “ Okullar Hayat Olsun” projesi Kapsamında Cumhuriyet Ortaokulu'nda Ebru Kursu açıldı.

Hisarcık’ta Ebru Kursu Açıldı
Hisarcık İlçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Sak, el sanatlarını yaşatmak, tanıtmak, tahribi ve yok edilmesini önlemek amacıyla ata yadigarı Türk İslam sanatının en nadide türü olan ebru sanatı tanıtmak ve yaşatmak gayesiyle kursu açtıklarını belirterek, “ İlçemizde açılan ve 15 kursiyerin katıldığı ebru sanatı ile ilgili kursumuzda kursiyerlerimiz ebru hakkındaki birçok bilgiyi uygulamalı olarak öğrenmektedirler.“ dedi.

Ebru kursu usta öğreticisi Ayşegül Uçar ise yaptığı açıklamada, “Ebru, kâğıt üzerine, özel yöntemlerle yapılan geleneksel bir süsleme sanatıdır.

Koyulaştırıcı bir madde ile kıvamı artırılmış suyun üzerine, içine öd katılmış, suda erimeyen boyaların serpilmesi ve su yüzeyinde meydana gelen şekillerin bir kâğıda geçirilmesiyle yapılır. Ebru renklerin suyla dansının yarattığı bir ahenktir. Ebrunun yapılışı oldukça zevkli ve sabır isteyen bir iştir “ diye konuştu.

Uçar, “ Ebru kursuna ilk etapta 15 kursiyer katılmıştır. Kursa katılımların ileriki günlerde de devam edeceğini umuyorum. Haftada 15 saat, toplam ise 160 saat süreli ebru kursumuz 18 Ocak 2013 tarihinde sona erecektir“ şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA