Bakan Günay Birgi’de

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'in Bayındır ilçisindeki programının ardından Ödemiş’e gelerek Birgi Beldesi’ndeki Çakırağa Konağı’nı ve bakanlığa ait diğer kurumları gezdi.

Bakan Günay Birgi’de
Geçtiğimiz aylarda restorasyonu yapılan Çakırağa Konağı’nda yapılan çalışmaları beğenmediğini dile getiren Günay, restorasyon çalışmalarının tarihi havayı bozmaması gerektiğini söyledi.

Günay, Ödemiş’te bakanlıkça belediyeye devredilen Kültür Merkezi’ni de ziyaret ederek, merkezin amacına uygun kullanılmasını istedi.

Bayındır’ın ardından Ödemiş’e geçen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Birgi ziyaretinde ilk olarak Çakırağa Konağı’nı dolaştı. Bakan Günay’a Ödemiş Kaymakam Vekili Mehmet Makas, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak, Çaylı Belediye Başkanı Rifat Önder ve AK Parti İlçe Yönetimi de eşlik etti. BAKAN TELEFONLA BOL BOL FOTOĞRAF ÇEKTİ Çakırağa Konağı içerisinde sık sık cep telefonu ile fotoğraflar çeken Günay, binayı taşıyan güçlendirilmiş ahşap direklerin renk olarak yapıyla uyuşmadığını söyledi.

Restorasyon çalışmalarını genel olarak beğenmediğini ifade eden Günay, çalışmalarla ilgili röleve müdürüne ulaşılması konusunda yetkililere talimat verdi.

Günay, burada yaptığı açıklamada, “Yapılan uygulamayı beğendiğimi söyleyemem. Bir restorasyon çalışması yapılacaksa o yapının tarihi dokusu ve ruhu korunmalı. Çakırağa Konağı’nda bu pek gözetilmemiş. Özellikle ahşap dokusunda önemli eksiklikler var. İzmir’e dönüşümüzde bu konuyla ilgili inceleme yapacağız. Çalışmaları yeniden gözden geçireceğiz” dedi.

Konakta bol bol fotoğraf çeken Günay, daha sonra yaya olarak Dervişağa Medresesi ve hamamında yapılan restorasyon çalışmalarını inceledi. Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener’den bilgi alan Günay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı mutlaka Birgi’ye getirmeleri gerektiğini, Birgi’nin tarihi ve doğal atmosferiyle geleceğin parlayan yıldızı olacağını söyledi.

Dervişağa Pansiyonu’nda da incelemelerde bulunan Günay, başkan Cumhur Şener’i çalışmalarından dolayı kutladı. KÜLTÜR MERKEZİ’NDE UYARI Günay ve beraberindekiler daha sonra Ödemiş Kültür Merkezi’ne hareket etti. Geçtiğimiz aylarda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Ödemiş Belediyesi’ne tahsis edilen merkezle ilgili uyarılarda bulunan Günay, “Burasını belediye binası olarak kullanmayın. Belediye hizmetlerinin hepsi burada görülmesin. Yoksa tahsisi iptal ederim. Yeni belediye binası yapılana kadar kullanılmasıyla ilgili bir protokol hazırlansın” şeklinde konuştu.

Kültür Merkezi’ndeki tiyatro salonu, sanat galerisi, kültür ve sosyal işler müdürlüğü birimlerini de inceleyen Günay, çıkışta Ödemiş Belediye Bandosu’nun mini dinletisini dinledi. Daha önce şehit cenazesinde bandoyu susturmasıyla dikkatleri çeken Günay, bu kez Ödemiş Belediye Bandosu’nu alkışlayarak kutladı.

Günay, daha sonra yolun karşısına geçerek, Ödemiş Müzesi’ni de ziyaret etti. Müze yetkililerinden bilgi alan Günay, müzede sergilenen eserleri inceledi. Müzeden ayrılan Günay, Tire’ye hareket etti .
Kaynak: İHA