Aydın'da ‘Kırmızı Et Üreticileri Birliği' Kuruluyor

Aydınlı hayvan yetiştiricilerine yönelik yeni bir hizmeti daha hayata geçiren Aydın Ticaret Borsası tarafından ‘Kırmızı Et Üreticileri Birliği’ başvurusu yapıldı.

Aydın'da ‘Kırmızı Et Üreticileri Birliği' Kuruluyor
Aydın ve ilçelerinde faaliyet gösteren kırmızı et üreticilerinin bir araya gelerek; 5200 sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri Kanunun da öngörülen Kırmızı Et Üretimi Tebliğine göre planlamak, ürün kalitesini iyileştirmek, pazara geçerli norm ve standartlara uygun ürün sevketmek ve ürünlerin ulusal ve uluslar arası ölçekte pazarlama gücünü arttırıcı tedbirler almak amacıyla Kırmızı Et Üreticileri Birliği kurulması için gerekli evraklar tamamlanarak Aydın Ticaret Borsası’nda Aydın İl Gıda. Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne başvuruda bulunuldu.

Aydın Ticaret Borsası Meclis Üyesi ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği Kurucu Üyesi Cihan Can; kurulacak olan Kırmızı Et Üreticileri Birliği hakkında şu açıklamalarda bulundu: “İlimizin tarım ve hayvancılıkta potansiyeli yüksek. Ancak hayvancılıkta bir sürü alt yapı eksikliği bulunmaktadır. Biz bu alt yapı eksikliklerinin giderilmesini bir nebze sağlamak amacıyla ilimizde Kırmızı Et Üreticilerinin aynı çatı altında toplayarak, sorunlarımızı daha iyi dile getirmek, hızlı ve yerinde çözüm bulmak için gerekli yerlere başvurmamızın birlikte daha kolay olacağını düşünerek yola çıktık. Kurulacak olan Kırmızı Et Üreticileri Birliği’nin görevleri arasında üyelerin ürettikleri ürünlerle ilgili piyasa araştırmaları yapmak ve yaptırmak, üyelerinin ürünlerine Pazar bulmak, ürünlerin pazara arzını düzenlemek, üyelerine üretim teknikleri, hasat, depolama ve paketleme konularında teknik destek sağlamak, eğitim ve yayım hizmeti vermek, danışman hizmeti sağlamak, ürün kalitesini iyileştirici tedbirler almak ve ürün standartlarını uygulamak, paket ve ambalajlarla ilgili standartların uygulanmasını sağlamak, üyeleri adına ürün depolanmasına, gerektiğinde bu amaçla depo kiralanmasına yardımcı olmak gibi birçok görevleri vardır. Aydın Ticaret Borsası yer tahsisi sağlayarak, sekreterya görevini üstlenmiştir. Kırmızı Et Üreticileri Birliği kurucu üyelerimiz Altan Bilgen, Mehmet Çelik, Mehmet Eraslan, Yakup Er, Halit Boran, Fırat Kıvrak, Mücahit Yıldırım, Faik Yıldırım, Ahmet Yücel Uyar, İbrahim Arık, İsmail Eraslan, Erol Çatıkkaş, Mutlu Çatıkkaş, Mahmut Uğraş ve Güner Demir’e birliğimiz kurulması başvurusu aşamasında özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. İlimizde Kırmızı Et Üreticileri Birliği kurulması her bakımdan üreticilerimize fayda sağlayacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA