Lastikçilerin İş Yoğunluğu Yüzde 100 Arttı

Kayseri’de hava sıcaklığının düşmesi ve ilk yağan karın ardından lastikçiler bayram etti.

Lastikçilerin İş Yoğunluğu Yüzde 100 Arttı
Lastikçiler, araçlarının lastiklerini kar lastiğiyle değiştirmek için gelenlerle doldu. Bugünlerde lastikçilerin iş yükü önceki günlere göre yüzde 100 artmış durumda. Nedeni de araç lastiklerinin kar lastiğiyle değiştirme mevsiminin gelmesi. Kayseri kent merkezinde önceki gün başlayan kar yağışı sonrası havalar iyice soğudu. Kar üstünde ve buz tutan yollarda emniyetli sürüş sağlamak isteyen sürücüler de lastikçilerin kapısını çaldı. Az sayıda sürücü, kendi aracının mevsimlik lastiğini kar lastiğiyle değiştirirken, çok sayıda sürücü ise soluğu lastikçide aldı. Bu durum iş azlığından şikayet eden lastikçi esnafının yüzünü güldürdü. İki gün öncesine kadar günde çok az müşteriye hizmet verdiklerini ifade eden lastik tamircisi Zekeriya Kemer, kar yağışının ardından iş yoğunluğunun yüzde 100 arttığını söyledi.

İşleri yetiştirmekte güçlük çektiklerini belirten Kemer, “İşlerimiz açıldı. Yetiştirebilmek için aralıksız çalışıyoruz.” dedi.

Yük ve yolcu taşıma araçlarına kar lastiği takma mecburiyeti getirilmesinin de iş yoğunluğunu artırdığını kaydeden Kemer, piyasada yeni lastik bulma sıkıntısının yaşandığını dile getirdi. Lastik değiştirme işlemi 5 ile 10 lira arasında yapılıyor .