İçişleri Bakanı Şahin, Batman'da

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, incelemelerde bulunmak amacıyla Batman'a geldi.

Beraberinde Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile Batman'a gelen Bakan Şahin, Batman Valisi Yılmaz Arslan'ı makamında ziyaret etti.

Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada, Batman'da bugün bakanlığın üst yönetimi ile bir inceleme gerçekleştireceklerini belirterek, başta iç güvenlik konuları olmak üzere Batman'da her alandaki, hizmet ve yatırımları öğrenme ve inceleme, varsa sorunlarını tespit etme imkanı bulacaklarını söyledi.

Batmanlıları sevgi ve saygı ile selamladığını kaydeden Şahin, şöyle konuştu:

''Kendilerine sağlıklı, mutlu bir gelecek diliyoruz. Batman'a, Güneydoğumuzun hızla gelişen ve gün geçtikçe her açıdan önem kazanan bir ili olarak, hükümet olarak çok farklı yatırımları planlıyor ve gerçekleştiriyoruz. İçişleri Bakanlığı olarak da biz Batmanımıza kendi hizmet alanımızla ilgili ihtiyaçlarını belirlemek üzere buradayız. Daha doğrusu belirlenmiş, yürütülen hizmetleri yerinde görmek üzere bu ziyareti gerçekleştirdik. Çevre illerimizdeki vali arkadaşlarımız, bu ziyaretimiz vesilesiyle Batman'a geldiler. Onlarla da müştereken bir değerlendirme imkanı bulmuş olacağız.''

Vali Arslan da Bakan Şahin ve beraberindekileri Batman'da ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Bakanımızın başkanlığında hem bir toplantı hem de etkinlikler gerçekleştireceğiz. Batman Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nin kompleksinin temel atma törenini gerçekleştireceğiz'' dedi.

Vali Arslan, Bakan Şahin'e Hasankeyf desenli bir tabak hediye etti.

Bakan Şahin ve beraberindekiler daha sonra TÜPRAŞ Tesisleri'nde düzenlenen bölge valiler toplantısına katıldı.

Toplantıya; Batman, Şırnak, Mardin, Siirt, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Bitlis, Bingöl ve Muş valileri katılıyor.

Muhabir: Yılmaz Ekinci / Nurten Aslan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA