BEM BİR SEN: Hükümetin Başörtüsüyle İlgili Yaklaşımı Çelişkili

BEM BİR SEN Elazığ Şube Başkanı Süleyman Akay, millete yaşamını zindan eden yasakların okullarda, kamu kurumlarında kol gezmeye devam ettiğini vurgulayarak, "Bu yasaklar sürerken darbeci paşaların mahkeme salonlarında yargılanmasının ne anlamı var. Hükümetin başörtüsü ile ilgili yaklaşımını bu nedenle çelişkili buluyoruz." dedi.

BEM BİR SEN: Hükümetin Başörtüsüyle İlgili Yaklaşımı Çelişkili
Başörtüsünün, inanç özgürlüğü kapsamında temel bir insan hakkı olduğunu vurgulayan Başkan Süleyman Akay, bu hakkın ne yönetmelik, ne yasa, ne de anayasayla engellenemeyeceğini bir kez daha tüm gücümüzle yasakçıların suratına vurduklarını belirterek şunları söyledi: "Sütçü İmam'ın uğrunda canını verdiği başörtüsü siyasi bir simge değildir. Başörtüsü dini bir sorumluluk. Yüce Allah’ın emri. Bu emrin sadece imam hatip lisesi öğrencilerine değil, tüm Müslüman bayanlara yönelik bir emirdir. Bu anlamda imam hatip liselerine ve orta okullarına giden kız öğrencilerine başörtüsü serbestisi tanınırken diğer okullara giden kız öğrencilerin bu haktan mahrum edilmesinin geçerli bir açıklaması olamaz." dedi.

İktidarın, dini bir sorumluluğun kimler tarafından, nerede, ne şekilde uygulanacağını belirleme hakkının olmadığını savunan Akay, "İktidara düşen, halkının inanç özgürlüğünü sağlamak ve halkının haklı taleplerini ve ihtiyaçlarını yerine getirmektir. İktidar bu konuda ki görevini yerine getirmese de Müslüman halkımız, bedeli ne olursa olsun bu temel özgürlüğünden vazgeçmeyecek, inancına vurulan prangaları,kim tarafından vurulursa vurulsun asla kabul etmeyecektir." açıklamasını yaptı.

Akay, sözlerini şu şekilde tamamladı; "Bizler STK Platformu, Elazığ halkının vicdanı olarak hükümeti derhal bu vahim hatadan dönmeye ve halkının beklentilerine cevap verecek şekilde, hayatın her alanında inanç özgürlüğünün ve başörtüsünün önünde ki engelleri kaldırmaya, vatandaşlarımızı da Cumhurbaşkanlığı, hükümet, TBMM gibi kurumlar başta olmak üzere Başbakanlık Bimer ve Milli Eğitim Bakanlığı 147 nolu hattı arayarak tepkilerini dile getirmeye davet ediyoruz. "