Başkan Akgün’ün İsmi Fakülteye Verildi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün ismi, Avrasya Üniversitesi’nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne verildi.

Başkan Akgün’ün İsmi Fakülteye Verildi
Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Kızılay Başkan Vekili Nihat Adıgüzel ve Halil İbrahim Atmaca; Başkan Akgün 'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Avrasya Üniversitesi 'ne desteğinden dolayı Akgün'e plaket takdim edildi.

Başkan Akgün 'ün Avrasya Üniversitesi 'ne kuruluşundan beri destek olduğunu belirten Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, “Başkanımızın Avrasya Üniversitesi 'nin kuruluşundan beri çok büyük emekleri var. Dolayısıyla biz de üniversite yönetimi olarak Belediye Başkanımızın ismini ölümsüzleştirmek için üniversitemizin fakültelerinden birinde yaşatmaya karar verdik” dedi.

Bir Trabzonlu olarak Akgün ile gurur duyduklarını anlatan Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu da , “Başkan Akgün, bizim çok kıymetli bir hemşehrimizdir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, ilçe sınırlarımız içerisinde yapılacağından Yomra 'ya maddi manevi katkısı dokunacaktır” şeklinde konuştu.

Üniversitenin kuruluşunda Başkan Akgün 'ü itici güç olarak gördüklerini vurgulayan Kızılay Başkan Vekili Nihat Adıgüzel de şunları söyledi: “Avrasya Üniversitesi'nin kuruluşunda Başkan Akgün bizim itici gücümüz olmuştur. Onun maddi ve manevi destekleriyle biz yolumuza devam ediyoruz. Şu anda üniversitemizde bine yakın öğrencimiz var. Bunun 400 'ü bursludur. Bunda Başkan Akgün 'ün payı çok büyüktür.” Başkan Akgün 'ün yol gösterici olduğunu anlatan Halil İbrahim Atmaca da, “Kendisinin Avrasya Üniversitesi'ne göstermiş olduğu destek bizlere yol açtı. 'Okulcu Hasan' olarak tanıdığımız Başkan Akgün, yine kendini ispatladı ve eğitimde sınır tanımayarak bizlere elinden geldiğince destek olmaya çalıştı” diye konuştu.

Kaynak: İHA