İsparta, Şehidini Dua ve Gözyaşlarıyla Uğurladı

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde önceki hafta teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan Uzman Çavuş Ömer Tunçbilek (25) GATA'daki yaşam mücadelesini kaybederek şehit oldu.

Tunçbilek’in cenazesi, bugün memleketi Isparta’nın Eğirdir ilçesi Gölçehöyük beldesinde dua ve tekbirlerle toprağa verildi.

Çukurca ilçesi Gazi Tepe Askeri Üs Bölgesi'ne, 25 Kasım günü terör örgütü PKK üyelerince havanlı ve uzun namlulu silahlarla gerçekleşen saldırıda yaralanan Uzman Çavuş Ömer Tunçbilek önce Hakkâri Devlet Hastanesi'ne oradan da hava ambulansıyla GATA'ya sevk edilmişti. 26 Kasım tarihinden beri GATA'da tedavi gören Tunçbilek yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Dün saat 16.00 sıralarında Türk bayrağına sarılı tabutu Süleyman Demirel Havalimanı’ndan alınarak Eğirdir Kemik ve Eklem Hastalıkları Hastanesi morguna konulan şehit için Gökçehöyük beldesi Cumhuriyet Meydanı'nda bugün tören düzenlendi.

Şehidin cenaze törenine Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, Vali Memduh Oğuz, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Eğirdir Dağ Komando Okulu Kurmay Başkanı Ceyhan Karagöz, Isparta protokolü, askeri erkan ve 5 bine yakın vatandaş katıldı.

Törende şehidin ailesinin metanetini korumaya çalıştığı görüldü.

Tunçbilek’in annesi Safiye Tunçbilek, babası İbrahim Tunçbilek ve eşi Mediha Tunçbilek, tören alanına yakınlarının yardımı ile gelebildi. Şehidin 3 yaşındaki kızı İclal Safiye Tunçbilek ise olanlardan habersiz etrafını izledi.Tören alanında konuşan Eğirdir Dağ Komando Okulu Kurmay Başkanı Ceyhan Karagöz, “Bu ülkede bağımsız bir şekilde yaşabiliyorsak, bunu şehitlere borçluyuz. Milletimiz, şanlı tarihimiz boyunca hiç esareti kabul etmemiştir. Bu gün de bu değeri koruma adına her türlü fedakârlığı sağlamaktan çekinmemektedir.” dedi.

Vali Memduh Oğuz da barış çağrısı yaparak, “Ben buradan tüm Türkiye'ye farklı bir şey söylemek istiyorum. Burada cenazeye katılan kardeşlerimizin hiç birinin kalbinde kin ve nefret yok. Buradaki insanlar barış, kardeşlik ve sevgi istiyor. Bu barış düşüncesi ülkemizin her tarafında yaşanabilsin istiyoruz.“ diye konuştu.

Şehidin cenaze namazını İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı kıldırdı. Yapılan duanın ardından şehit Piyade Uzman Çavuş Ömer Tunçbilek’in Türk bayrağına sarılı naaşı, tören birliğince top arabasına konuldu. Tunçbilek'in naaşı belde mezarlığında toprağa verildi.

Şehit Ömer Tunçbilek'in cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İç İşleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Türk Silahlı Kuvvetleri çelenk gönderdi.