Smmmo’da ‘engelli Hakları ve Empati’ Paneli

İçel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO), İçel Engelliler Platformu ile birlikte, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla ‘Engelli Hakları ve Empati’ konulu panel düzenledi.

Smmmo’da ‘engelli Hakları ve Empati’ Paneli
İçel SMMMO’da düzenlenen panele, CHP İçel Milletvekili Aytuğ Atıcı, İçel Vali Yardımcısı Kadir Okatan, İçel SMMMO Başkanı Dursun Göktaş, İçel Engelliler Platformu Başkanı Mürsel Çiftçi ile birçok davetli katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Başkan Dursun Göktaş, Türkiye’de 8,5 milyon engellinin olduğunu ifade ederek, “Unutmayın her sağlıklı insan, yarının engelli adayıdır. Tüm engelleri kaldırdığımız bir dünyada yaşamak istiyoruz.1992 yılında Birleşmiş Milletler (BM) aldığı bir kararla, 3 Aralık gününü ‘Uluslararası Engelliler Günü’ olarak ilan etti ve o günden beri, 3 Aralık ‘Engelliler Günü’ olarak bilinmektedir” dedi.

‘Engelliler Günü'ndeki sözde kutlamaları protesto ettiklerini belirten Göktaş, “Engellerle dolu mimari çevre yüzünden Ankara'da ölen kardeşimiz; engellerle dolu şehirler, okullar, hastaneler, resmi kurum binaları yüzünden evlerde hapis olan, ortopedik engelliler, görme engelliler; okulu bıraksınlar diye evlerinden çok uzak okullara yollanan otizmli çocuklar; iş hayatına atılamayan ve sürekli itilip kakılan engelli çalışanlar; engelli raporu olduğu halde ÖTV muafiyetinden faydalanamayan, işitme cihazı için pil alamayan işitme engelliler; uydurma yardım kampanyalarına, mavi kapaklara, ötekileştirmeye, zavallılığa maruz bırakılan engellilerimiz var. Bu yüzden kutlamaları protesto ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu sorunlar çözüldüğü zaman engellilerin önünden engellerin kalkacağını dile getiren Göktaş, “O zaman kutlama yapabiliriz. Bugünkü panelin hazırlanmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından panelistler tarafından, ‘Engelli Hakları ve Empati’ konulu panel verildi.

Kaynak: İHA