Ödemiş'te Aşure Şenliği

Ödemiş’in Kayaköy beldesinde, Muharrem ayı kutlamaları ve aşure ikramı yapıldı.

Ödemiş'te Aşure Şenliği
Kayaköy Belediye Başkanlığı ile cami imam hatiplerinin öncülüğünde, belde halkının katkıları ile hazırlanan 800 kişilik aşure, vatandaşlara ikram edildi. Aşure ikramı için düzenlenen törene Ödemiş Kaymakam Vekili Mehmet Makas, belde belediye başkanları ve daire amirleri ile Kayaköy halkı katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kayaköy Belediye Başkanı Ali Akkaşlı, katılımlarından dolayı Kaymakam Vekili Makas başta olmak üzere daire amirleri ile belde halkına teşekkür etti. Mehmet Makas da, konuşmasında, ikramda emeği geçenlere teşekkür ederek, toplumun güzel etkinliklerde birlikte olmasının önemine vurgu yaptı.

Ardından Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç ise, “Malum miladi yıl, aylarımız var, yıllarımız var. Bu hicri yılbaşımız. Bu hicri yılbaşında pek çok hadiseler olmuştur. Aşure kültürü birlik beraberlik ruhunu pekiştiriyor. Ordu’nun fındığı, Manisa üzümüyle beraber olduğunda, Ödemiş peyniri de Diyarbakır karpuzu ile güzel” diyerek, aşure kültürünün, konu komşusu ile herkesin katkıda bulunmasıyla kardeşliği, birlik ve beraberliği geliştirdiğini vurguladı.

Ardından gençlere hitap eden Bilgiç, Kırgız yazar Cengiz Aymatov’un sözünü hatırlattı ve şöyle devam etti: “Aytmatov, ‘Bizim 5 anamız var bunlar vatan, bayrak, dilimiz, dinimiz ve kendi öz anamız’ demiş. Çok doğru; kendi anamızı kaybettiğimizde analık vazifesini teyzemizin yapabilir. Ama vatanımızı, bayrağımızı, dinimizi, dilimizi, kültürümüzü kaybettiğimizde bizlere analık yapacak kimse yok, bunlara sahip çıkmalıyız.”
Kaynak: İHA