Dizi Setindeki Kazaya Dört Yıl Hapis

Arka Sıradakiler isimli dizinin setine yemek götürdüğü araçla dizide sanat asistanı olarak çalışan Selin Erdem’e çarparak ölümüne sebebiyet vermekten yargılanan şoför İdris Fırat'a 4 yıl hapis cezası verildi.

İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık İdrisFırat ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada söz alan Erdem ailesinin avukatı, sanığın olaydan sonra özür dilemediğini belirtti.

Erdem'in yakınlarının uğradığı maddi ve manevi zararın giderilmesi konusunda herhangi bir girişimde bulunulmadığını hatırlatan avukat, “Sanığın en ağır ceza ile cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Sanık avukatı ise aile ile görüşmek için çaba sarf edildiğini ancak girişimlerinin sonuçsuz kaldığını söyledi.

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, suçun işlenişindeki özellikler, taksire dayalı kusur ağırlığını da göz önüne alarak sanık İdris Fırat'ın ''taksirle öldürme'' suçundan 4 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Sanığın bir daha suç işlemeyeceği konusunda bir kanı oluşmadığından cezanın ertelenmesine yer olmadığına hükmeden hakim, sanığın ehliyetine de iki yıl süreyle el konulmasını kararlaştırdı. OLAYIN GEÇMİŞİ Kağıthane'de, 1 Mayıs 2012'de çekimleri yapılan Arka Sıradakiler dizisi setine yemek götüren İdris Fırat'ın kullandığı minibüs, yokuş aşağı giderken kaldırımda sigara içen dizinin sanat asistanı Selin Erdem'e çarptı. Erdem, aracın altında kalarak hayatını kaybetti, kazada 1 kişi de yaralandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir tarafından hazırlanan iddianamede, sanık İdris Fırat'ın, ''Taksirle ölüme neden olmak'' suçundan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti .
Kaynak: İHA