2 Ayda 3 Bin 578 Tl Elektrik Faturası

Van’da yaşanan depremlerin ardından elektrik faturaları ile ilgili yüklü rakamların geldiği yönündeki şikayetler sürerken, Süleyman Ekinci isimli vatandaşa da evine iki ayda 3 bin 578 TL’lik fatura kesildiği, yaptığı bütün müracaatlara rağmen hatanın düzeltilmediğini iddia etti.

2 Ayda 3 Bin 578 Tl Elektrik Faturası
Ercek beldesinde yaşayan ve bir kamu kurumundan emekli olduğunu anlatan Süleyman Ekinci, sürekli kendisine yüksek elektrik faturası geldiğini, buna bir anlam veremediğini belirtti.

Konu ile ilgili TEDAŞ’a gittiğini, yetkili birçok kişi ile görüştüğünü anlatan Ekinci, kendisine önce yanlış endeks okuması yapıldığının, daha sonra da saatinde bir bozukluğun olabileceğinin dile getirildiğini belirtti.

Kurumdan bir memur ile birlikte eve gittiklerini ve sayaçta hiçbir sıkıntının olmadığını sayacın çok güzel çalıştığını ilgili memurun kendisine söylediğini anlatan Ekinci, “Yaklaşık 6 aydır 500 TL, 400 TL gibi rakamlarda gelen faturaları ödedim. Ama Eylül ve Kasım 2012 tarihlerinde gelen faturalara ise anlam veremiyorum. Her ay emekli maaşımı buraya yatırmak zorunda kalıyorum Eylül 2012 ayında bana gelen faturanın miktarı bin 296 TL, Kasım ayında gelen ise bunun iki katı yani 2 bin 282 TL civarındadır. Hem saatimde bir sıkıntı yok, hem de kuruma gittiğimde suçu bende aramaları gibi bir takım anlamsız açıklamalarla karşılaşıyorum. Bir ay önce elektrik sayacındaki endesksin fotoğrafını çektim 5 bin civarındaydı. Dün ise çektiğimde 5 bin 131’deydi. Bir ay içerisinde 131’lik bir rakam 2 bin 282 civarında bir paraya mı tekabül ediyor. TEDAŞ’ta çalışanlar mağduriyetimi gidermiyorlar. Bu konuda herhangi bir çözüm bulunamadığı taktirde hakkımı aramak için hukuki mercilere başvuracağım. Çünkü burada büyük bir ihmalkarlık söz konusudur. Ben fabrika işletmiyorum, evimde oturuyorum. Evim bir üretim yapmıyor ve fabrikalara bile gitmeyen bir fatura nasıl bu eve geliyor. Bugün çıkın sokağa kime sorarsanız sorun, Türkiye’nin hiçbir ilinde herhangi bir eve bu kadar fatura gelmez. Bu mantıken mümkün değildir” dedi.

“VATANDAŞIN SAYACI 1987 MODEL MUAYENEYE ALINMASI GEREK” Konu ile ilgili İHA muhabirine bilgi veren TEDAŞ yetkilileri ise ilgili kişinin saatinin hasarlı olduğunu ifade ederek, kendisine gönderdikleri memurun da bu saati sökmeleri ve muayeneye gitmesi gerektiğini iletildiğini belirttiler. Gerek ilgili memurlarının, gerekse de kendilerinin 1987 model olan sayacın mutlaka sökülerek EPDK kanunlarına göre muayeneye tabi tutulmasını söylemelerine rağmen, ilgili vatandaşın buna karşı çıktığını ve sayacını söktürmeyeceğini anlatan yetkililer, “Sayaçlar 10 yılda bir mutlaka muayeneye tabi tutulurlar, ama bu vatandaşımızın sayası tam 25 yıldır muayeneye girmemiştir. Kendisine 'Sayacını söküp getir burada kontrol edelim; laboratuvarda bilgisayara takılarak arızalı olup olmadığı ortaya çıkacaktır diyoruz' ama vatandaşa anlatamıyoruz. Doğru yazarsa, bir sıkıntı yoksa biz bu vatandaşımızın faturasını düzeltip kendisinden tahsil edilen gerekli meblağı da iade ederiz. Ama biz bu saatin doğru çalışmadığını biliyoruz. Yanlış yazıyorsa zaten saatte bir sıkıntı olduğu açıkça ortaya çıkacaktır. Ama bu vatandaşımız kesinlikle sayacının doğru çalıştığını ve sökülmeyeceğini orada kalacağından ısrar ediyor. Halbuki böylesi bir davranış kendisi için büyük bir zarardır” dedi.

Kaynak: İHA