Yılbaşı Tacizcilerine Mobese'li Takip

Ankara Emniyet Müdürlüğü, yeni yıl kutlamalarının yapıldığı Kızılay Meydanı ve birçok noktayı MOBESE kameraları ile denetliyor.

Başkent sokakları , gece boyunca 4 megapiksel çözünürlüğe sahip 825 kamera ile izleniyor

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenliği Yönetim Sistemi ( KGYS ) Merkezi' nde 825 kamera , yılbaşı nedeniyle güvenliğin sağlanması için görev yaptı . 2010 yılı içerisinde Başkent' te ilk kez uygulamaya konulan 4 megapiksel , yüksek çözünürlüğe sahip MOBESE kameraları , şehirdeki güvenliğin sağlamasında kilit rol oynuyor . Yılbaşı kutlamalarında güvenlik güçlerinin adeta'gözü kulağı' olan kamera takip sistemi , Kızılay ve çevresindeki her detayı saniye saniye kaydetti .

Kutlamalar sırasında hem Kızılay' daki , hem de diğer bölgelerdeki MOBESE kameralarına yansıyan görüntüler , Ankara KGYS Merkezi ve 59 tali merkezden izlenecek ve herhangi bir olumsuzluk tespit edildiğinde müdahale edilebilecek .

GÜVEN TİMLERİ KILIK DEĞİŞTİRİP VATANDAŞIN ARASINDA

Yılbaşı gecesi , özellikle Sakarya Caddesi , Yüksel , Bahçelievler 7 . Cadde , Park Caddesi ve Tunalı Hilmi caddeleri olmak üzere , kentin önde gelen caddelerinde , ' Güven Timleri ' özel önlemlerle çalışacak .

Ankara polisi , her yıl yaşanan olumsuz görüntülerle karşılaşmamak geniş çaplı önlemler aldı . Buna göre güven timleri , noel baba , kestaneci ya da sivil şekilde taciz olaylarının önüne geçti ve asayişi sağladı . Kılık değiştirerek yaptığı başarılı operasyonlarla adını duyuran ' Güven Timleri ' yılbaşı gecesi de görev başında aldı . Tim ekipleri , vatandaş arasında dolaşarak huzursuzluk çıkaranları tespit ederek etkisiz hale getirdi .

Kentin büyük caddelerine girişlerde , diğer ilçelerden kutlamalar için gelenler hem kimlik kontrolünden hem de üst aramasından geçirildi . Suç işlemek amacıyla özellikle taciz amacı güdenlere fırsat tanınmayacak bir şekilde önlem alındı

Kaynak: İHA