Tunceli'nde Mezra Basan Ayı Bir Vatandaşı Yaraladı

Tunceli'ndeki vatandaşların başı kış uykusuna yatmayan ayılarla dertte.

Tunceli ' nin Ovacık ilçesi Hanuşağı köyünde ayının köy kahvesini basıp bir vatandaşı yaralamasının ardından bu kez de Nazimiye ilçesine 3 kilometre uzaklıktaki Değirmendere mezrasında bir vatandaş yine ayı saldırısına uğradı . Köpeklerin yardımıyla ayıdan kurtulan şanssız tedavi altına alındı . Nazimiye ilçesi Değirmendere mezrasında kar üzerinde gündüz saat 14 . 00 sularında hayvanlarına ot veren Şükrü Eker ( 61 ) birden bire karşısına çıkan ayının saldırısına uğradı . Şükrü Eker ' i yere yatıran ve kolunu ısıran ayı , çoban köpeklerinin karşılık vermesi üzerine olay yerinden arkasına bile bakmadan hızla uzaklaştı .

Şükrü Eker saldırı anını şöyle anlattı , “ Saat 14 . 00 sularıydı . Köy yakınlarında hayvanlarıma kuru ot veriyordum . Birden ayıyı karşımda gördüm , üzerime atladı ve kolumdan ısırdı . O sırada yakınımda 3 köpek vardı . Köpeklerden biri ayıya saldırarak arkadan ısırdı . Diğerleri de ayıya doğru koşunca ayı beni bırakarak kaçtı . Bende eve gelip Nazimiye ilçesine giderek kolumu doktora gösterdim . Gerekli müdahaleler yapıldı ve kolumdaki iki ayı yarası tedavi edildi ve kuduz aşısı yapıldı . ”
Ayı saldırısından sonra iyice korktuklarını ve evlerinin dışına çıkamadıklarını belirten Eker yetkililerin kış uykusuna yatmayan ayılara çözüm üretmesini istedi .
Şükrü Eker’in oğlu N
urettin Eker ise ayı korkusu yaşadıklarını belirterek ; “ Evimizde su yok . 5 - 6 km uzaklıkta su getiriyoruz . Şimdi ayı korkusu da var . Çok zor durumdayız . " diye konuştu .