'ODTÜ’nün Geçmişinin Öğrenciler Üzerindeki Etkisi Devam Ediyor'

Türkiye Gençlik Konseyi Manisa İl Başkanı Hatice Genç, Göktürk-2 uydusunun fırlatılma töreni sırasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)'nde yaşanan olayların üzücü olduğunu bildirdi.

Genç , yaptığı açıklamada ODTÜ’de demokrasi , hak ve özgürlük kılıfı giydirilerek yapılan eylemin , hiçbir geçerli açıklamasının bulunmadığını söyledi .

ODTÜ’nün geçmişinin öğrenciler üzerindeki etkisinin devam ettiğinin bu eylemde görüldüğünü belirten Hatice Genç , “Geçmiş , geçmişte kalmıştır . Geleceğimize bakıp olumlu adımlara destek vermeleri gerekirken bu taşkınlıkların yapılmasının ülkemize bir fayda getirmeyeceği , aksine zarar vereceği bilinmelidir . Üniversiteler eylem yeri olmadığı gibi öğrencinin işi de eylem yapmak değil , ilim irfan sahibi olmaktır . Taşla sopayla öğrencilik olmaz . Anne ve babalarımız bizleri üniversiteye , elinde taş ve sopayla eylem yapsın diye değil , aldığı eğitimle vatana , millete faydalı birer evlat olsun diye göndermektedir . ” dedi .

Kirli emelleri olan bazı karanlık mihrakların , yıllardır Türkiye’nin üzerinde oyunlar oynandığını ancak bu kirli emellerine asla ulaşamayacaklarını dile getiren Genç , “Bizi sağ sol kavgalarıyla bölmeye çalıştılar . Şimdi de Kürt - Türk diye bölmeye çalışıyorlar . Bizler yıllardır hep iç içe yaşadık , ekmeğimizi aşımızı bölüştük . Aramıza nifak tohumu ekmeye çalışan karanlık mihraklar , kirli emellerine asla kavuşamayacaktır . ” şeklinde konuştu .