Sorgun’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Nedeniyle Aşure Dağıttılar

Sorgun Engelliler Umut Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle, aşure dağıttı.

Sorgun’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Nedeniyle Aşure Dağıttılar
Sorgun Engelliler Umut Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle, İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu’nda Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan programı izlemeye gelen öğrenci ve vatandaşlara aşure dağıttı.

Sorgun Engelliler Umut Derneği Başkanı Süleyman Özdemir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir açıklama yaptı. Özdemir, her sağlıklı insanın, potansiyel bir engelli olacağına dikkat çekerek, engellilerin bir çoğunun da geçmişte sağlıklı birer insan olduklarını belirterek, “Bu gün tüm dünyada olduğu gibi Türkye'de de Engelliler Günü'nü olarak belirlenmiştir. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir çok mesajlar verilecek ve bu gün bir çok kişi tarafından hatırlanacağız” dedi.

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon engelli vatandaşımız bulunduğuna dikkat çeken Özdemir, “Bu kadar engellisi bulunan Türkiye'de, bizler için bir çok çalışmalar yapılmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait mevcut resmi yapılar,mevcut tüm yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış ve umuma açık hizmet veren, her türlü yapılar engellilerin erişebilirliğine uygun duruma getirilmelidir. 5378 sayılı Özürlüler Yasası da böyle söylemektedir. Kendinizi bir engelli vatandaşımızın yerine koyun ve uzak bir yere gitmeniz gerektiğini düşünün. Tekerlekli sandalye ile oraya nasıl gidebilirsiniz. Gideceğiniz yere minibüs veya otobüsle gitmeniz gerekiyor ama engelliler için herhangi bir sistem olmadığından gidemiyorsunuz ve gidemediğinizden dolayı burukluk yaşıyorsunuz.Bu duygunun nasıl bir duygu olduğunu kimse kolay bilemez. Bu amaçla engelli vatandaşlarımızı düşünerek, düzenlemeler yapılmalı. Engelli insanlara acımamalı,onların tüketen değil üreten insan olmaları sağlanmalıdır” diye konuştu.

Kaynak: İHA