Türk Şiirinin Ustaları Yelkenoğlu Koleji’nde Buluştu

Kültürel faaliyetler çerçevesinde Kayseri Özel Mustafa Yelkenoğlu Liseleri, dev bir buluşmaya daha ev sahipliği yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dayısı, lale şairi Abdullah Satoğlu’nun 60’ıncı sanat yılı münasebetiyle okulda gerçekleştirilen şiir dinletisi büyük ilgi gördü. Yelkenoğlu Lisesi Sefure Boydak Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe, Türk edebiyatının seçkin şair ve yazarlarının yanı sıra çok sayıda davetli ve okulun öğrencileri katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Yelkenoğlu Liseleri Müdürü Halil Yıldız, “Başta şiir olmak üzere bütün edebî ürünler, yıllardır bizim sesimiz soluğumuz olagelmişlerdir. İnsanlık âlemine mesajlarımızı en iyi şekilde ulaştırabilme çabasını dilimizi nakış nakış işleyen usta nasir ve usta şairler sürdürmüşlerdir. Bu sebeple diyoruz ki, geleceğin fikir işçileri, yarının kurucuları ve atîdeki nesillerin rehberleri olacaklardır. Dünya, onların harman edeceği düşüncelerle yeniden kurulacak; gelecek, onların sundukları mesajlarla aydınlığa kavuşacaktır.” dedi.

Yıldız, 'bir ses avcısı' olan şairlerin o güzel beyanları ile dün seslendikleri gibi bugün de yarın da geleceğe kendimiz olarak sesleneceklerini belirterek, “Önemli olan hakkı hak bilip hakkı söyleyenlerden olabilmek. Çünkü sadece nasıl söylediğimiz yeterli değil, ne söylediğimiz de önemli, bunu da hatırdan çıkarmamak lâzım. Yelkenoğlu Liseleri olarak sözün sultanları şairlerimizi misafir etmekten büyük memnuniyet duyuyoruz, Sayın Satoğlu’nun 60’ıncı sanat yılını bir kez daha kutluyorum.” diye konuştu.

Programda Abdullah Satoğlu’nun yanı sıra güçlü kalemleriyle büyük beğeni toplayan Ahmet Günbay Yıldız, Cemal Safi, Yahya Akengin, Hayati İnanç, Ali Akbaş, İlter Yeşilay, Ahmet Tevfik Ozan, Hava Avcı Köseoğlu, İsmet Bora Binatlı, Gökhan Kahraman, Emel Demirezen, Hüseyin Say, Aysel Fındık, Öngün Yıldırım, Emin Kuzucular ve Nihan Işıker birbirinden güzel şiirleriyle şiirseverlere eşsiz dakikalar yaşattılar.Yaklaşık iki saat süren “Abdullah Satoğlu’nun 60’ıncı Sanat Yılı” etkinliği öğrencilerin büyük alkışları içerisinde sanatçılara Yelkenoğlu Liseleri Müdürü Halil Yıldız tarafından plaket takdimi ile son buldu .