İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Noel'i Kapadokya’da Geçiriyor

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Noel tatilini geçirmek için Kazakistan Fahri Konsolosu Dr. Halil Uluer’in davetlisi olarak Kapadokya’ya geldi.

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Noel'i Kapadokya’da Geçiriyor
Peribacalarını gezen İngiliz Büyükelçi, Uluer ile yaptığı langırt maçını ise 6-5 kazandı.

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Kazakistan’ın Nevşehir fahri konsolosu Dr. Halil Uluer’in davetlisi olarak oğulları Alex ve Milb ile kızı Touren’le birlikte Nevşehir’e geldi. Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini gezen İngiliz Büyükelçi, çocukları ile birlikte Ürgüp ilçesindeki Üçgüzeller mevkiinde bulunan peribacaları önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Burada Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız tarafından karşılanan Büyükelçiye, yabancı turistlerde büyük ilgi gösterdi.

İngiz Büyükelçi’yi Kapadokya’da görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Belediye Başkanı Yıldız, büyükelçi ve ailesinin Noel’ini kutlayarak yeni yılın her iki ülke dostluğunu daha da geliştirmesi dileğinde bulundu. Yıldız, “Hristiyan dünyasında Noel kutlamaları da yapılıyor. Kendilerine Noel’in ve yeni yılın hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.

Kazakistan Fahri Konsolosu İşadamı Dr. Halil Uler ise, Büyükelçi Reddaway’in Türkiye ve Kapadokya dostu birisi olduğunu belirterek, “Her yıl yüz binlerce İngiliz turistin geldiği Kapadokya’da David Reddaway’i görmek ayrı bir mutluluk. Kendisinin bu dördüncü kez Kapadokya’ya gelişi ve her gelişinde bölgenin bir farklı güzelliğini görme fırsatı yakalıyor” diye konuştu.

Kapadokya bölgesinin dünya turizmi için çok önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Reddaway ise, bölgeye daha fazla İngiliz turistin gelmesi için çalışmalar yapacağını kaydetti.

İngiliz Büyükelçi Reddaway, bölge gezisinin ardından Uluer Genç Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti. Burada Büyükelçi ve oğlu Alex, Kazakistan Fahri Konsolosu Uluer ve kardeşi Halis Uluer ile langırt maçı yaptı. Oldukça çekişmeli geçen müsabakayı Büyükelçi ve oğlu 5-4 kazanmayı başardı .
Kaynak: İHA