Trabzon’da Çimento Fabrikasına Horonlu Tepki

Trabzon’un Tonya ilçesinde kurulması planlanan çimento fabrikasına karşı çıkan ilçe halkı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binası önünde horon oynayarak tepkilerini gösterdi.

Trabzon’da Çimento Fabrikasına Horonlu Tepki
İlçenin Livalobo mezrasında yapılması planlanan çimento fabrikasına karşı çıkan ilçe sakini yaklaşık 300’e yakın kişi Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binası önünde toplanıp eylem yaptı. 440 dönüm arazide, yapılması planlanan çimento fabrikasının kurulmasının ilçeye zarar vereceği savunan ilçe sakinleri, ‘Taş Ocağı ve Çimento Fabrikası, Tonya’yı sattırmayacağız’ şeklinde sloganlar attı.

Ellerindeki dövizler ile birlikte tepkilerini dile getirmeye çalışan Tonyalılar, kurulacak fabrikayı oynadıkları horonla dile getirdiler.

Tonya ilçesinden gelen grup adına basın açıklamasını okuyan Ayşe Fettahoğlu, “Uluslararası şirketlerin kazancı uğruna, insan hayatını hiçe saydıklarını görüyoruz. Her şeyden önce Tonya’nın doğal yapısının korunmasını istiyoruz. Tonya’da yoksulluğun önüne geçilmesi içinde turizm ve üretime teşvikin sağlanmasını istiyoruz” dedi.

Öte yandan, açıklamanın ardından yapılması planlanan fabrikanın durdurulması için toplanan yaklaşık bin 500 imza Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi .
Kaynak: İHA