Seyitömer Termik Santrali 30 Yıllığına Özelleştiriliyor

Seyitömer Termik Santrali ile santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi başladı.

300-350 milyon dolar yıllık cirosu olan Seyitömer Termik Santrali, kömüre dayalı en büyük elektrik üretim tesisi olma özelliği taşıyor. Türkiye elektrik üretiminin yüzde 1.7’si Seyitömer Termik Santrali'nde gerçekleştiriliyor. Yılda yaklaşık 4 milyar KW/saat elektrik üretimi yapan Seyitömer’in, kömür işletme sahaları da 30 yıllığına kiralanacak. İhaleye, Torunlar-Eren Ortak Girişim Grubu, Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, Altek Alarko Elektrik Santralları Tesis işletme ve Ticaret AŞ, D Enerji üretim ve Yatırım AŞ, Ayen Enerji AŞ, Park Holding AŞ, Özkar İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Aksa Enerji Üretim AŞ, Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ, Eti Bakır AŞ, Bilgin Enerji-Suba Ortak Girişim Grubu, Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ, IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ - Fernas inşaat AŞ Ortak Girişim Grubu, Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ-Siyahkalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. Ortak Girişim Grubu olmak üzere 16 şirket katılıyor. İhale 3 tur kapalı zarf usulüyle başladı.

6 firma elendikten sonra kalan 10 firmayla açık artırmaya geçildi. Kapalı zarf usulüyle ihale 1 milyar 200 milyon dolarla başladı.