Çelikler Aş Yönetim Kurulu Başkanı Çelik'den Açıklama

Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Çelik, Seyitömer Termik Santrali özelleştirmesine sonucuna ilişkin, ''Rakamlar çok yüksek değil işin doğrusu. Olabilecek rakamlar diye görüyoruz'' dedi.

Seyitömer Termik Santrali ile Santral tarafından kullanılan taşınmazların, Seyitömer Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınır ve taşınmazların nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi veren Çelikler Taahhüt İnşaat Sanayi AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Çelik, ihalenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''Son ihalelere bakıldığında oluşan rakamı nasıl buluyorsunuz-'' sorusuna da Çelik, ''İhalenin, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Rakamlar çok yüksek değil işin doğrusu. Olabilecek rakamlar diye görüyoruz. Enerji ülkemizin açığı olduğu bir sektör. Burada da tabi ciddi bir maden rezervi var. Sadece termik santral olarak görmüyoruz, oradaki çok kıymetli madeni bir rezerv olarak görüyoruz. Bizce normal bir rakam'' değerlendirmesini yaptı.

Çelik, finansman hazırlıklarının olup, olmadığının sorulması üzerine de, ''Finansman hazırlığımız var. Belli ölçüde öz kaynak belli ölçüde de kredi kullanmayı planlıyoruz. Ama buna göre finansman planlamamız var'' diye konuştu.

Çelik, ihale bedelinin ödeme şeklini daha Sonra planlayacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA