Nüfus Cüzdanı Olmayan Yaşlı Şahıs Yardım Alamıyor

Malatya'da kimliğini kaybeden ve Hekimhan Nüfus Müdürlüğü'nde yıllar önce çıkan yangın nedeniyle kütüklerin kaybolması üzerine, kimliğini yeniden çıkartamayan yaşlı şahıs, ne yardım alabiliyor, ne de Yeşil Kart imkanından yararlanabiliyor.

Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesi Paşazade Caddesi 4. Sokak'ta, eşiyle ve ayrıca oğlunun askerde olması nedeniyle gelini ve 2 torunuyla birlikte oturan Haydar Çağlar (70), nüfus cüzdanını kaybetmesi ile birlikte mağduriyetler yaşamaya başladığını söyledi.

Hekimhanlı olduğunu belirten ve gırtlak kanseri olan Haydar Çağlar, nüfus cüzdanını yeniden çıkartmak istediğini, ancak yıllar önce Hekimhan Nüfus Müdürlüğü’nde çıkan yangın nedeniyle kütüklere ulaşılamaması üzerine, yeni nüfus cüzdanı çıkartamadığını iddia etti.

Aylardan beri nüfus cüzdanının çıkartılmasını beklediğini belirten Çağlar, bu nedenle de hastaneye gidemediğini ve Yeşil Kart çıkartamadığını söyledi.

Çağlar'ın kendisi gibi yaşlı olan eşi ise mağdur olduklarını ve yardım alamadıklarını dile getirerek, komşularının sağladığı yardımlarla hayatlarını sürdürdüklerini ifade etti.

Kaynak: İHA