Murat Menteş, Küçükçekmece’de Okurlarıyla Buluştu

moderatörlüğünde Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ‘Küçükçekmece Okuyor’ adlı söyleşide okurlarıyla buluşan yazar Murat Menteş, okuma alışkanlığı ve televizyon dizileri ile ilgili açıklama yaptı.

Vatan Kitap Yazı İşleri Müdürü Buket Aşçı moderatörlüğünde Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ‘Küçükçekmece Okuyor’ adlı söyleşinin bu ayki konuğu yazar Murat Menteş oldu. Edebiyatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Menteş, okuma alışkanlığı ve televizyon dizileri ile ilgili samimi açıklamalar yaptı. Yazar, okuyucuyla buluşmak üzere olan Son kitabı Ruh-i Mücerret hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.

“HER İNSANIN HİKAYESİ OLMALI”

Son dönem Türk edebiyatının ilgiyle takip edilen ismi Murat Menteş, söyleşide herkesin bir hikayesi olması gerektiğine dikkat çekti. Roman okumayanları ve televizyonda yayınlanan dizileri eleştiren yazar Menteş, “Hikaye bilen ve hikayesi olan insanlar daha sakin bir hayat yaşar. Roman okumayı sevmeyenin ailesi, hikayesi, annesi, babası, hayalleri olmaz. Televizyon dizilerinden bıktım. Alt metinlerde birbirine sürekli trip atan, hakaret eden insanlar var” diye konuştu.

“YANLIŞ ANLAŞILMAKTAN KORKUYORUM”

Murat Menteş, bir okurunun “Kaleminiz çok kuvvetli, yanlış anlaşılmaktan korkmuyor musunuz?” sorusu üzerine “Nüfus çok kalabalık. Her toplumda bizi yanlış anlayacak kişiler çıkabilir. Tabiî ki kitleler tarafından yanlış anlaşılmaktan korkuyorum. Benim kibirli veya zengin olduğumu söylüyorlarmış. Bu iki söylem benim için hiçbir rahatsızlık teşkil etmiyor” dedi.

“HER YAZILANA İNANMAYIN” Özellikle sosyal medyada kendisine ait olmayan sözlerin yazıldığını kaydeden yazar, hayranlarına her gördüklerine inanmamalarını söyleyerek, ifade etmek istediği her şeyi kitaplarında kaleme aldığını belirtti.

Birçok yazarı beğenerek okuduğunu söyleyen Menteş, kimseye bir okuma trendi sunamayacağının altını çizerek, insanların okuma maceralarını kendileri kurması gerektiğine vurgu yaptı.

Menteş, yayınlanmak üzere olan Ruh-i Mücerret adlı Son kitabından bazı bölümleri de katılımcılarla paylaştı .
Kaynak: İHA