Kastamonu'da Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 93. Yıl Dönümü Dolayısıyla Düzenlenen ''atatürk Koşusu''na Katılan Somalili Öğrenciler İkisi 0 Derece Soğuğa Dayanamayarak Yarışı Bıraktı

Kastamonu'da düzenlenen ''Atatürk Koşusu''na katılan 3 Somalili öğrenciden ikisi, 0 derece soğuğa dayanamayarak yarışı bıraktı.

Atatürk Spor Salonu'nun önürdeki yolda Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 93. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen koşuya, gençler kategorisinde Merkez İmam Hatip Lisesi adına okulda eğitim gören Somalili Abdulhani Ahmed Hassan, Zekeriya Abdurrahman Muhammed ile Abdiaziz Ahmet Salah katıldı.

Yarışta Somalili öğrencilerden Zekeriya, yarışı orta sıralarda bitirirken, Abdulhani ve Abdiaziz ise yarış sırasındaki 0 dereceye ulaşan soğuğa dayanamayarak, yarışı yarıda bıraktılar.

Her iki öğrenci de bindikleri ambulansla finiş çizgisine ulaşabildi.

-''Gelecek sene inşallah birinci olacağım''-

Yarışı tamamlayamayan öğrencilerden Abdiaziz Ahmet Salah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kastamonu ile Somali'nin birbirinden farklı olduğunu belirterek, ''Burası çok soğuk. Bizim ülkeye kar yağmıyor. Sadece yağmur yağıyor. O yüzden iki kilometre koştuktan sonra yarışı bıraktım'' dedi.

Abdulhani Ahmet Hassan ise yarışa başlamadan önce hasta olduğunu vurgulayarak, ''Gelecek sene inşallah birinci olacağım'' diye konuştu.

Zekeriya Abdurrahman Muhammed geçen sene aynı yarışta ikinci olduğunu hatırlatarak, bu yıl hava çok soğuk olduğu için orta sıralarda yer alabildiğini kaydetti.

Muhabir: Sinan Özmüş

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA