Fair Play Dolu Hayat'' Projesi

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı kapsamında finanse edilen ''Fair-Play Dolu Hayat'' projesinin, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından büyük ödüle layık görüldüğü belirtildi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, proje kapsamında 2012 yılında yine dezavantajlı bölgelerden tespit edilen 4 ilköğretim okulundan 80 öğrenciye 4 ay boyunca gerekli teknik ve teorik eğitim verildiği kaydedildi.

Teknik eğitimle futbol oyun kuralları bire-bir gösterilirken teorik eğitimlerde ise Fair-Play felsefesi olan ''Yaşamım boyunca zafer ve ödülü reddederek davranış şeklimle ödüle layık görülmeliyim'' anlayışının yanı sıra öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın amaçlandığı vurgulanan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''Fair-Play ruhunu öğrencilere aşılayarak hem aile hem okul çevresinde örnek bir evlat, örnek bir öğrenci, örnek bir arkadaş olmak ve Polise karşı olan ön yargının kırılması amacıyla öğrencilerle birlikte olmak amaçlanmıştır. İlimizde 3. kez düzenlenen Fair-Play futbol turnuvasına 26 ilköğretim okulu katılmış, Fair-Play futbol turnuvasında finale Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan İlköğretim Okulu ile Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu kalmıştır. Turnuvayı Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan İlköğretim Okulu kazanmıştır. Turnuva boyunca en çok Fair-Play davranışı gösteren okul ise Alatosun İlköğretim Okulu olmuştur. Projedeki futbol turnuvasının hedefi Fair Play davranışlara, centilmenliğe ve dostluğa dayalı futbol olduğundan günümüzdeki futbol kurallarından farklıdır. Müsabaka galibini sadece skor üstünlüğü belirlememiş müsabaka boyunca aldığı Fair-Play puanları belirlemiştir. Fair-Play Dolu Hayat Projesi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından büyük ödüle layık görüldü.

Turnuvada dereceye giren takımlara ödül olarak bilgisayar, forma, eşofman, spor ayakkabısı ve çeşitli hediyeler verilecektir.''

Muhabir: Nail Kadırhan

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA