Afad'dan Çobanlar'da Deprem Tatbikatı

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli tarafından Çobanlar ilçesinde deprem tatbikatı düzenlendi.

İlçede bulunan Çobanlar İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen tatbikat öncesinde görevli kamu personeline yönelik deprem sonrası koordinasyonun nasıl sağlanması gerektiğine yönelik eğitim çalışması gerçekleştirildi.

Eğitim çalışmasında İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan tarafından katılımcılara müdürlüğün yürüttüğü çalışmalarla birlikte, Çobanlar Afet Acil Yardım Planı'ndaki hizmet grupları ve servislerinin görevleri, ilçede afet zamanında kullanılacak alanlar ve afet ve acil durumlarda ekiplerin çalışma usul ve esasları hakkında ilçede görev yapan kamu kurum çalışanlarına bilgiler verildi.

Tatbikat öncesinde eğitim programında Afyonkarahisar ve Çobanlar ilçesinin afet risk durumu, Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Kemalettin Güngör tarafından ise deprem ve depremden korunma yolları hakkında bilgi verildi.

Programda ayrıca AFAD personeli tarafından okuldaki tüm öğrencilere deprem anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği anlatıldı.

Eğitimin ardından AFAD personeli ile birlikte ilçe sağlık, jandarma, emniyet müdürlüğü ve öğrencilerin katıldığı tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

Eğitim çalışması ve tatbikata Çobanlar Kaymakamı Kenan Aktaş, Belediye Başkanı Salih Alaka, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hasan Yoludoğru, İlçe Emniyet Amiri Ajdan Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Sezgin ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: Canan Tükelay

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA