Sururi o haber karşısında şaşkınlığını gizleyemedi

Tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi, Halil Ergün'ün oyunu AK Parti'ye verdiğini canlı yayında öğrendi. Şaşkınlığını gizleyemeyen Sururi, '‘Eski solcular kırpıp kırpıp yıldız mı oldular. O aşırı bil solcuydu. Halil Ergün'ün AK Parti'ye oy verdiğine inanamıyorum' dedi.

Sururi o haber karşısında şaşkınlığını gizleyemedi
Habertürk ekranlarında Balçiçek İlter'in sunumuyla ekrana gelen Söz Sende programının bugünkü konuğu tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi oldu. Dikkat çekici açıklamalarda bulunan Sururi, gündemin öne çıkan konuları hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

'KIRPIP KIRPIP YILDIZ MI OLDULAR?'

Sanatçılar Girişimi'nin düzenlediği gecede Levent Kırca'nun şok eden sözlerine değinen Sururi,'Levent Kırca çok yanlış bir konuşma yapmış. O sözleri tasvip etmiyorum' dedi. Halil Ergün'ün AK Parti'ye oy verdiğinin hatırlatılması üzerine bu bilgiyi canlı yayında alan Sururi, şaşkınlığını gizleyemeyerek'Eski solcular kırpıp kırpıp yıldız mı oldular. O aşırı bil solcuydu. Menfaat için oy veren sanatçıları tasvip etmiyorum. Herkes olduğu gibi görünse böyle olmazdı' ifadelerini kullandı.

'BU HÜKÜMET AMERİKA'NIN HÜKÜMETİ'

Programın ilerleyen dakikalarında dikkat çekici açıklamalarına devam eden Sururi,'Silivri'de yatan insanların haksız yere yattığına inanıyoruz. Ve bunun aksi kanıtlanmıyor. Her şey yalan üstüne kuruldu. Türk ordusunu hapsettiler diye düşünüyorum. Doğru söyleyen bütün gazetecileri içeri aldılar. Uğur Mumcu gibi hepsini teker teker öldürecekleri yok. Onun içinde hepsini içeri almayı istediler' dedi. Darbe iddialarına ise gülerek karşılık veren Sururi,'Bu hükümet varken darbe söz konusu olamaz. Bu hükümet Amerika'nın hükümeti' ifadelerini kullandı.

'60 İHTİLALİNİ SEVİNÇ İÇİNDE KARŞILADIK'

Darbe dönemleri sanatçıları nasıl etkiledi? sorusuna cevap veren Sururi,'Bizim tiyatromuz bütün ihtilallerden nasibini aldı' dedi. 1960 ihtilalini sevinç içinde karşıladığını da sözlerine ekleyen Sururi,'Çünkü biz demokrasiye doymuyorduk ve o genç yaşlarda sosyalizm gelsin istiyorduk' şeklinde konuştu. Bu sevincinin ne kadar yanlış olduğunu kısa süre içinde anladıklarını da kaydeden Sururi ,'Bu ihtilalin olumlu değil olumsuz bir şey olduğunu sonradan idrak ettik. Ama bunu anlayana kadar 3-5 sene geçti' diye ekledi.