Akü’lü Öğrencilerinden Odtü Olaylarına Tepki

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bilgi, Organizasyon ve Sosyal Sorumluluk (BOSS) Kulübü tarafından, 18 Aralık’ta Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması sırasında meydana gelen olaylarla ilgili basın açıklaması düzenlendi.

Akü’lü Öğrencilerinden Odtü Olaylarına Tepki
Bilgi, Organizasyon ve Sosyal Sorumluluk (BOSS) Kulübü Başkan Vekili İhsan Çoban, ODTÜ’de yapılan eylemin hak arayışı ve özgürlükle ilgili olmadığını, planlı bir anarşi olduğunu savundu. Eylemde bir milletin öğrencisinin görüşü ne olursa olsun, kendi milletinin huzur ve refahı için görev yapan polisine, öğrencisine, öğretim görevlisine taş ve molotof atma amacının farklı olduğunu söyleyen Çoban, hak aramada ve tepki koymada doğru yolun şiddet olmadığını ifade etti.

Öğrencilerin çeşitli sorunlarla karşılaşılmış olabileceklerini ancak bu olayların çözümü için şiddete başvurmanın bir çözüm arayışı olmadığını aktaran İhsan Çoban, 500 tam puanla girilen bir okulda şiddetle hak ve özgürlük aranmayacağını bilmesi gereken bir öğrencinin bu tür olayları gerçekleştirilmesinin insanlık ve mantık adına büyük bir çelişki olduğunu dile getirdi.

Şiddetin cahillik seviyesinin en üst göstergesi olduğunu söyleyen BOSS Kulübü Başkan Vekili Çoban, “Öğrenciler fikir ve eleştirilerini her zaman dile getirmeli ama bunun yolu kesinlikle şiddet değildir. Bu açıklamaların içine şiddet giderse iş yarar getirmekten ziyade daha da zarar getirir. Yapılan olaylarda hedef alınan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a 80 yıldır yapılmayanı yaparak ülkemizin bayrağını diğer bayraklardan bir adım daha üste taşıdığı için teşekkür ederiz. Olaylarda yaralananlara da acil şifalar dileriz” diye konuştu.

Kaynak: İHA