Aden Körfezi'nde 208 Gündür Deniz Haydutlarıyla Mücadele Eden Tcg Gemlik Fırkateyni, Marmaris Deniz Üssü'ne Geldi

Süleyman Elçin - 208 gündür Aden Körfezi'nde Deniz haydutlarıyla mücadele eden TCG Gemlik Fırkateyni, Marmaris Aksaz Deniz Üssü'ne geldi.

Marmaris Aksaz Deniz Üssü'nden 31 Mayıs'ta uğurlanan TCG Gemlik Fırkateyni, 208 gün süreyle Aden Körfezi, Somali açıkları, Arap Denizi ve Hint Okyanusu'ndaki yaklaşık 2.5 milyon milkarelik alanda görev yaptı. 27 ülkenin üyesi olduğu Birleşik Görev Kuvveti-151'in komutasında deniz haydutlarına karşı mücadele veren fırkateynde görevli 266 asker için Marmaris'te karşılama töreni düzenlendi.

Gemlik Fırkateyni limana demirledikten sonra TCG Gemlik Fırkateyni'ndeki askerler, Deniz Kurmay Yarbay Serkan Saral öncülüğünde gemiden koşar adımlarla inerek tören alanına geldi. Burada Deniz Kurmay Yarbay Serkan Saral, Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Faruk Harmancık'a görev sonu raporu verdi.

Askerler, daha sonra koşarak fırkateyne geri döndü. Törenin ardından aileler, fırkateyne çıkarak aylardır ayrı kaldıkları asker yakınlarıyla hasret giderdi.

-4 aylık oğlunu ilk defa gördü-

Törende, bazı askerler de çocuklarını ilk defa görmenin heyecanını yaşadı. Aden Körfezi'nde görev yaptığı sırada eşi Damla İyidoğan'ın ''Sadık Koray'' ismi verilen bir erkek bebek dünyaya getirdiğini öğrenen Astsubay Özkan İyidoğan, bebeğine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Oğlunu ilk defa gören İyidoğan, ''Oğluma kavuşacağım günü hasretle bekliyordum. Görevi başarıyla tamamlama gururunun ardından oğlumu sevmenin mutluluğunu da yaşadım. Çok mutluyum'' dedi.

Törende ayrıca, Deniz Kurmay Yüzbaşı Mustafa Şahin de 5 günlükken ayrılmak zorunda kaldığı kızı Betül ile hasret giderdi.

-''Hoşgeldin babacığım'' pankartıyla karşıladı-

TCG Gemlik Fırkateyni'nde görev yapan eşi Astsubay İsmail Dere'yi karşılamak üzere Aksaz Deniz Üssü'ne gelen Fatma Şahin Dere, eşinin göreve gittiğinde kızı ''Zeynep Ceylin''in 20 günlük olduğunu söyledi.

Eşinin bebeğinin doğumunun ardından göreve gittiğini, kızını bir daha göremediğini anlatan Dere, ''Kızımla birlikte 'Hoşgeldin babacığım' pankartı hazırladık. Onu çok özlemiştik. Eşimle gurur duyuyorum'' diye konuştu.

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
Kaynak: AA