Vali Kolat tuz rezervlerini inceledi

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Delice ilçesine bağlı Yeniyapan köyünü ziyaret etti. Buradaki tuz rezervlerini inceledi.

Vali Kolat burada yaptığı açıklamada, bölgede tahmini 8 milyar ton tuz rezervinin bulunduğu belirterek, bu durumun bölge ve kent için önemli bir yatırım kaynağı olduğunu kaydetti.

Bölgede ciddi manada tuz rezervinin bulunduğunu ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu:

''Yeniyapan köyünde 8 milyar ton tuz rezervi var. Daha önce işletilen ancak belli bir süre ara verilen bir maden. Yeni girişimci firmaların gelmesi için gerekli görüşmeler yapılıyor. Bu madeni en iyi şekilde değerlendirerek üretilen tuzların özellikle sanayide kullanılmasının yanında, işlendikten sonra iç piyasada da tüketilebilinir. Konu ile ilgili olarak Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile bir çalışma yürütüyor. Yatırım yapmak isteyen firmalar var. Burası Türkiye'nin ve bölgenin tuz ihtiyacını karşılayacak bir rezerve sahip. Bölge Kömür İşletmesi AŞ'ye ait, şirket kendisi yada anlaşacağı bir firmayla bu rezervi en iyi şekilde değerlendirecekleri inancındayım.''

Vali Kolat'a ziyaretinde İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Delice Kaymakamı Mehmet Parlak eşlik etti.
Kaynak: AA