Şırnak'ın Cizre İlçesinde Görevliyken Otomobilin Devrilmesi Sonucu Şehit Olan Ali Bektaş'ın Cenazesi Konya'da Toprağa Verildi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde görevliyken otomobilin devrilmesi sonucu şehit olan polis memuru Ali Bektaş'ın cenazesi memleketi Konya'da toprağa verildi.

Şehit polis Ali Bektaş'ın cenazesi ilk olarak Ilgın ilçesindeki baba evine getirildi.

Daha sonra genç polis memurunun Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, Çukur Camisi'ne götürüldü. Şehit polisin naaşı burada kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Bektaş'ın babası Ali ve annesi Hatice Bektaş ile yakınlarının ayakta güçlükle durduğu görüldü.

Törene, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Konya Milletvekilleri Hüseyin Üzülmez ve Mustafa Akış, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Yaşin, çok sayıda polis memuru ve vatandaşlar katıldı.

Cizre Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'nde görevli polis memurlarını taşıyan otomobil, dün, Cizre-Nusaybin karayolunun 10. kilometresinde şarampole yuvarlanmış, Ali Bektaş olay yerinde şehit olurken, Murat Yel, Murat Tuma ve Batuhan Göz ağır yaralanmıştı.

İki yıldır Şırnak'ta görevli olan Ali Bektaş'ın kendi isteğiyle buradaki görevini uzattığı, biri kendisiyle ikiz, 4 kardeşinin bulunduğu öğrenilmişti.

Şehit Bektaş'a, 1981 yılında doğan ve henüz üç aylıkken ailesinin pancar tarlasında çalıştığı sırada römorkun altında kalması sonucu hayatını kaybeden kardeşinin ismini yaşatmak için ''Ali'' adının verildiği ifade edilmişti.

Muhabir: Metin Bolat

Yayıncı: Ahmet Kayır
Kaynak: AA