Çankırı'ya Bin 300 Kişilik Özel Öğrenci Yurdu

Çankırı'ya bin 300 kapasiteli öğrenci yurdu yapılacak.

Vali Vahdettin Özcan'ı ziyaret eden inşaat firması Genel Müdürü Hüseyin Bozkurt ve gayrimenkul danışmanı Hakan Şansal yapılacak yurt hakkında bilgi verdi.

Vali Özcan, Çankırı'da üniversite öğrencilerinin yurda ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, bu ihtiyaçların karşılanması amacıyla yatırımcılara destek olacaklarını belirtti.

Çankırı'nın 5.teşvik bölgesinde olduğunu, hatta eğitim yatırımlarında 6. bölge avantajlarından faydalanabileceklerini söyleyen Özcan, ''Yatırımcılarımıza her zaman kapımız açık, sizlere gerekli desteği vereceğiz. Yatırımınız ilimize ve sizlere hayırlı olsun'' dedi.

Genel Müdür Bozkurt ise Çankırı'da ciddi bir yurt problemi olduğunu gördükten sonra gerekli incelemeyi yapıp, yatırım yapmaya karar verdiklerini belirterek, ''Bin 300 kişilik kız ve erkek öğrenci yurdu yapmak için Yapraklı yolu üzerinden 5 dekar alan aldık'' dedi.

2013 yılının başında inşaat çalışmalarına başlayacaklarını kaydeden Bozkurt, yurdu önümüzdeki eğitim dönemine yetiştirerek, hizmete açacaklarını kaydetti.

Muhabir: Özgür Alantor

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA