Ak Parti Burdur Milletvekili Özçelik Açıklaması

AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, Ankara'da Burdur için önemli görüşmelerde bulunduklarını bildirdi.

Özçelik, yaptığı yazılı açıklamada, Vali Nurettin Yılmaz ve Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ile Ankara'da önce Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile makamında sıcak ve samimi bir ortamda görüştüklerini kaydetti.

Görüşmede, katı atık depolamadaki transfer merkezleri, 100. Yıl Park projeleri, kent bilgi sistemleri kurulması ve kentsel dönüşüm çalışmaları üzerinde durduklarını bildiren Özçelik, açıklamasında Bakan Bayraktar'ın destek ve değerlendirilmelerde bulunduğunu anlattı.

Daha sonra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bahattin Kaplan'ı ziyaret ederek görüştüklerini ifade eden Özçelik, şunları kaydetti:

''İller Bankası Genel Müdürü Tuncay Karaman da makamında ziyaret edildi. Son olarak yıllar önce Burdur'umuza yatırım yapan ama uzun yıllar çalıştırılmayan Burdur Mensucat'ın sahibi Hasan Arslan ziyaret edilerek, fabrikada yeni yatırımlar planlanması ricasında bulunulmuştur. Olumlu ve samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyaretlerin sonuçlarını önümüzdeki günlerde beklemekteyiz.''

Özçelik, Meclis'te Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birçok konuda görüşmelerde bulunduğunu, başta Burdur'dan Karamanlı'ya kadar olan yolun 2013 programına alınması, Burdur girişi sanayi kavşağına katlı kavşak planlanması, İbecik yoluna ödenek, Burdur-Isparta Dostluk Yolu'nun Burdur tarafı için ödenek, Burdur'a çağrı merkezi kurulması, Ağlasun-Çatak yolunun programa alınması, Burdur-Yeşilova yollarının 2013'te bitirilmesi ve Burdur merkezdeki Karayolları şefliğinin bulunduğu arazinin kamu arazileri için verilmesi ve takas yöntemleri üzerinde durulduğunu kaydetti.

Özçelik, açıklamasında, ''Ankara'da Burdur için önemli görüşmelerde bulunduk. Bu tür ziyaretlerin ilimiz için ne kadar önemli olduğu bilinciyle çalışmalara devam edilecektir'' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Gökmen Yüce

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA