Avcı: Yüzde 3 Zam Yetersiz

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, 2013 yılının ilk yarısında 4.3 milyon memur ve emeklisinin maaşına yapılacak olan yüzde 3'lük zammın yetersiz olduğunu söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında memur ve emeklilerinin yüzde 3’lük maaş zammını az bulduğunu söyleyen Avcı, “Türkiye her yıl büyüme rekorları kırıyor. Bu büyümede memurların ve eğitim çalışanlarının hiçbir etkisi yok mu? Verilen zam büyüme payını içermediği gibi gerçekleşen enflasyon oranını zar zor karşılıyor. Biz hükümetten benzine, doğalgaza, zaruri ve zorunlu ihtiyaçlarımıza yapılan zamları karşılayacak düzeyde, insanca yaşayacak bir ücret talep ediyoruz.” dedi.

2012 yılı başında başlatılan ‘eşit işe eşit ücret’ uygulamasında öğretmenlerin ve eğitimcilerin unutulduğunu söyleyen Gürkan Avcı, öğretmenlere, akademisyenlere ve eğitim çalışanlarına 500 TL ek artış yapılmasının şart olduğunu kaydetti.

Avcı, “Sayın Başbakan'ın 3 çocuk açılımını gerçekçi buluyor ve destekliyoruz. Fakat bu öngörünün gereği olarak; çocuk yardımının 200 TL’ye, kreş yardımının 200 TL’ye, yemek yardımının 10 TL’ye çıkarılmasını da istiyoruz.” diye konuştu.