Uludağ Üniversitesi’ne 75 Dönümlük Arazi Bağışı

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Mustafakemalpaşa Meslek Yüksek Okulu’nu ziyaret etti.

Dilek, üniversiteye tahsis edilmesi planlanan 75 bin metrekarelik alanda incelemelerde bulundu.1992 yılında kurulan şu anda 10 bölümde bin 100 öğrencinin eğitim gördüğü Mustafakemalpaşa Meslek Yüksek Okulu’na yeni bölümler kazandırılması için harekete geçildi. Bu amaçla Ziraat ve Hayvancılık Derneği mülkiyetinde olan ve Meslek Yüksek Okulu’na bağışlanması gündeme gelen 75 bin metrekarelik arazide Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü tarafından incelemeler yapıldı.Prof. Dr. Kamil Dilek, Rektör Yardımcıları Prof Dr. Saim Kılavuz, Prof. Dr. İrfan Karagöz, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Aslı Hockenberger’in katıldığı ziyarette heyet, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa MYO Müdürü Ümit Gücenme Gençoğlu, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Mehmet Öz ve Dr. Gülsün İşseveroğlu ile birlikte Ziraat ve Hayvancılık Derneği Başkanı Nuri Çalışkan’la görüş alışverişinde bulundu. Öküzcü Merası’ndaki araziyi gezen Uludağ Üniversitesi yetkileri, arazi hakkında bilgiler aldı. Prof. Dr. Kamil Dilek, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, bölgenin değerlendirilmesi için gerekli girişimlere hazır olduklarını belirtti.

Dilek, “Rektörlük yönetimi olarak araziyi gezdik. Araziyi bir eğitim kompleksi olarak değerlendirmek istiyoruz. Bu bölgede eğitim tesisi olarak yapabileceğimiz çalışmaları teknik anlamda danışacağız. Daha sonra bir plan hazırlayarak konuyu Mustafakemalpaşa kamuoyu ile paylaşacağız. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a ve Nuri Çalışkan’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Mustafakemalpaşa’nın uzun zamandır Meslek Yüksek Okulu’na yeni bölümler kazandırılması için emek verdiğini söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise bu hayalin gerçekleştirilmesi için önemli bir adım atıldığını dile getirdi. Kurtulan, “Uludağ Üniversitesi himayesinde bu bölgeye kurulacak eğitim tesisi, Mustafakemalpaşa’nın tarımına, ekonomisine, kültürüne ve sanatına büyük katkılar yapacaktır. Rektörümüz de ilk günden beri bu konuya büyük bir duyarlılık göstermiştir. Bu başlangıcın gelecekte güzel meyveler vereceğine inanıyorum. Mustafakemalpaşalılar adına eğitim için bu olumlu adımları atanlara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ziraat ve Hayvancılık Derneği Başkanı Nuri Çalışkan ise araziyi Uludağ Üniversitesi’ne eğitim tesisi kurma şartıyla bedelsiz bağışlamak istediklerini belirterek, “Böyle bir yatırım Mustafakemalpaşa’nın eğitimdeki geleceğine ışık olacak, buraya kurulacak yeni bölümler öğrencilerimize faydalı olacaktır.” dedi.

Uludağ Üniversitesi heyeti son olarak Eker Süt Tesisleri’ni ziyaret ederek, fabrika sahibi Ahmet Eker eşliğinde tesisleri gezdi.