Şifa’dan Baro Başkanı Terzioğlu’na Ziyaret

Özel Erzurum Şifa Hastanesi Başhekimi Opr.

Şifa’dan Baro Başkanı Terzioğlu’na Ziyaret
Dr. Sabahattin Dalga, Erzurum Baro Başkanlığına seçilen Av. Faruk Terzioğlu’nu makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Baro Başkanı Terzioğlu, Son yıllarda Şifa Hastanesi’nin sağlık hizmetlerinde adından sıkça bahsedildiğini söyledi.

Özel sektörün Erzurum’a kazandırdığı Şifa Hastanesi sayesinde Erzurum’dan batıya gitme düşüncesinde olan sağlıkçılar içinde caydırıcı bir etken olduğunu kaydeden Terzioğlu, “Kamuda çalışan ve tayinle gelen bazı kişiler tayinle giderken çok üzülüyoruz, ama Atatürk Üniversitesi’nde yıllarını vermiş kariyerini tamamlamış birçok arkadaşımızı basit meselelerden dolayı maalesef kaçırdık. Ben buna çok üzülüyorum. O arkadaşlarımızın önüne alternatif çalışma imkanları koysaydık belki de bir çoğu gitmeyecekti. Erzurum Bölgenin Sağlık Merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Kamuda çalışmak isteyen kamuda çalışsın; olmadı işte sana özel sektör ‘Şifa Hastanesi’ bu alanda bir ilke imza attı. Batının yakalamış olduğu sağlık hizmetlerini Doğu insanıyla buluşturdu. Ne kadar güzel ve yakinen tanıdığım bazı dostlar Şifa Hastanesi sayesinde göç etmekten vazgeçti. Şifayı bu caydırıcı rolünden dolayı da ayrıca kutluyorum.” dedi.

Terzioğlu, “Günlük hayatta karşılaştığımız olumsuzlukları aşmak için, Her Şeyin Başı Sağlık deriz. Oda yetmez ne yapalım sağlık olsun sözleriyle teselli buluruz; fakat sağlıkla ilgili sorumluklarımızı yerine getirmede çok geri olduğumuzu başından geçen ilginç bir anıyla şöyle anlattı. Yıllar önce Avrupa ülkelerinden birinden kendi ülkeleri adına benden fahri avukatlık teklifi geldi. Sonra gerekli müracaatları yaptım. Beni mülakata çağırdılar gittim ve mesleki bilgilerimden çok memnun kaldılar. Sonra benden hayatımda kaç kez çek-up yaptırdığıma dair belge istediler. Bende kendilerine siz benimle dalgamı geçiyorsunuz ne çek-up’ı ben sapa sağlamım deyince peki deyip gittiler, bir daha da aramadılar. Sonradan öğrendim adamlar şunu demiş. “Kendi sağlığına değer vermeyen, bu yaşa kadar bir kez olsun çek-up yaptırmayan bir kişiden bir şey bekleyemeyiz.” notunu düşmüşler.

Terzioğlu Son olarak ta, Şifa Hastanesi’nden sağlık hizmeti alımı konusunda kurumsal bir anlaşma yapma teklifinde bulundu. Böylece Erzurum Barosuna üye avukatlar şifada muayene olsunlar en azından bir çek-up’tan geçsinler, dosyalarında bulunsun esprisini yaptı.

ŞİFA HER KURUMLA ANLAŞMA YAPMAYA HAZIR Ziyarette Özel Erzurum Şifa Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Sabahattin Dalga’da Baro başkanının yapmış olduğu teklifi olumlu karşıladıklarını belirterek, Şifa hastanesinin her kurumla özel anlaşma yapmaya hazır olduğunu, bu hizmetin daha sağlıklı yürümesi için de hastane içerisinde özel bir birim oluşturulduğunu bildirdi.

Başhekim Dalga, Şifa Hastanesi’nin kamuoyunda pahalı bir kurum olduğu imajının verilmesi asla doğru olmadığını kaydederek batıya gidip de daha Sonra bize gelen hastalar var. 50-100 bin TL harcadım bir fayda görmedim diyor. Dosyasını incelediğimizde yaptırdığı işlemlerin bizdeki karşılığı en fazla beş bin TL’yi geçmiyor. Batıdaki bir sağlık kurumuna gidip 50-100 bin TL veren hastalar bize gelip 2-3binin pazarlığını yapmasını ve çok pahalı bir hastane demesini doğru bulmadıklarını söyledi.

Kaynak: İHA