Pınarbaşı'nda ''kara Çorba'' Günü

Kastamonu'ya bağlı Pınarbaşı'nda gündönümü dolayısıyla vatandaşlara ilçenin meşhur çorbası ''Kara Çorba'' dağıtıldı.

Pınarbaşı kaymakamlığı ve belediye başkanlığı tarafından düzenlenen Kara Çorba gününde, 200 kişilik ''Kara Çorba'' ikram edildi.

Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, Kara Çorba'nın yöreye özgü ve meşhur yemeklerinden olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Her yörenin kendine özgü yemek çeşidi vardır. Bizim de Pınarbaşı ilçemize özgü meşhur Kara Çorbamız var. Kara Çorba, ilçeye gelen ziyaretçilerimize, misafirlerimize ikram ettiğimiz ve yiyenlerin de büyük keyif aldıkları,lezzetli olduğunu ifade ettikleri bir yemeğimizdir. Daha önceden de yapılan ancak bu kadar kapsamlı olmayan Kara Çorba gününü geliştirerek geleneksel hale getirmek istiyoruz. Şifa kaynağı olan bu çorbamızı daha iyi tanıtmak, yöre halkımızı bilinçlendirmek, özendirmek amacıyla bundan böyle her yıl gündönümü olan 21 Aralık tarihini ''Pınarbaşı Kara Çorba Günü'' olarak kutlamayı düşünüyoruz.''

Programa katılan vatandaşlar da kara çorbanın özellikle kış aylarında içilmesinin daha faydalı olduğunu söyleyerek, Pınarbaşı kaymakamlığı ve belediye başkanlığına organizasyondan dolayı teşekkür ettiler.

Muhabir: Hatice Karakaş

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA