Çankırı Polisinden Yedek Parça Operasyonu

Çankırı polisi tarafından düzenlenen operasyonda kaçak yollarla Bulgaristan’dan Türkiye’ye getirilen piyasa değeri yaklaşık 2 milyon TL olan lüks otomobillere ait yedek parçalar ele geçirildi.

Çankırı Polisinden Yedek Parça Operasyonu
Edinilen bilgilere göre, bir istihbaratı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Bulgaristan’dan Gürcistan’a transit geçiş yapması geren T.A idaresindeki bir TIR’ı şüphe üzerine Çerkeş ilçesinde takibe aldı. Transit olarak Gürcistan’a gitmesi gereken TIR, Çerkeş ilçesinde bir akaryakıt istasyonuna park etti. Burada TIR sürücüsü T.A., akaryakıtta istasyonunda başka bir TIR ile bekleyen İ.K. ile buluştu. Bir süre sonra sürücüleri T.A. ile İ.K.'nin, TIR’ın mührünü açarak içinde bulunan malzemeleri diğer TIR’a yüklemeye başlaması üzerine, takipte olan polisler baskın düzenledi.

TIR'ın taşıdığı konteynırda arama yapan KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, lüks otomobillere ait oto çok sayıda yedek parça ele geçirdi. Operasyonda ele geçirilen immobilizer beyin, hava yastığı, karbüratör, marş dinamosu, klima gibi malzemelere el konuldu.

Polis, TIR sürücüleri T.A ve İ.K ile araçlarda bulunan A.A., S.K. ve A.T’yi gözaltına alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı .
Kaynak: İHA